Tgrt Haber

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kimdir? Rifat Hisarcıklıoğlu hayatı ve biyografisi

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT Haber
21 Mart 2024 11:14 - Güncelleme : 21 Mart 2024 13:27
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kimdir? Rifat Hisarcıklıoğlu hayatı ve biyografisi

Rifat Hisarcıklıoğlu kimdir? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanı olan iş insanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun hayatı ve kariyeri insanlar tarafından merak ediliyor. Peki Rifat Hisarcıklıoğlu kimdir? Rifat Hisarcıklıoğlu kaç yaşında, nereli?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun kariyeri merak ediliyor. Peki Rifat Hisarcıklıoğlu kimdir? Rifat Hisarcıklıoğlu kaç yaşında, nereli? Detaylar haberimizde...

RİFAT HİSARCIKLIOĞLU KİMDİR?

Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara'da 22 Kasım 1955'te doğmuştur. Aslen Kayserili olan Rifat Hisarcıklıoğlu liseyi Ankara TED Koleji'nde okumuştur. Ankara Gazi Üniversitesi İktisat ve İşletme Bölümü'nü bitirdikten sonra aile şirketi olan Eskihisar Şirketler Grubu'nda iş hayatına atılmıştır. Günümüzde ise Eskihisar Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmektedir. 1992 yılında ise Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliğine seçilmiştir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'da bir yıl boyunca başkan yardımcılığı yapmış daha sonra 2001 yılında yapılan seçim ile Başkan olarak seçilmiştir. Günümüzde de hala TOBB başkanı olarak seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu aynı zamanda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi mütevelli heyeti başkanlığı yapmaktadır. 

İngilizce ve Almanca bilen Rifat Hisarcıklıoğlu evli ve üç çocuk babasıdır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kimdir? Rifat Hisarcıklıoğlu hayatı ve biyografisi - 1. Resim

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...