Tarih : 29.11.2021 - 15:45 Yorum : 0

Yağlama tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Kıymalı Kayseri Yağlaması evde nasıl yapılır?

"Kıymalı yağlama nasıl yapılır, yağlama yapmak için gerekli malzemeler nedir? Kayseri usulü kıymalı yağlama tarifi ve püf noktası" gündemde yerini aldı. Sevilen yarışma programı MasterChef 2021'de bu akşam kaptanlık oyunu mücadelesinde karşı karşıya gelen yarışmacılar, kendilerinden istenen yağlamayı yapmak için kıyasıya hünerlerini sergiledi. İşte, 29 Kasım MasterChef 2021'de Kayseri usulü kıymalı yağlama tarifi...

Yağlama tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Kıymalı Kayseri Yağlaması evde nasıl yapılır?

"Kıymalı yağlama tarifi, malzemeleri ve yapılışı" MasterChef'in sıkı takipçileri tarafından araştırılmaya başladı. Kayseri'nin sevilen lezzetlerinden biri olan, kıymalı özel sos ile hazırlanan ve yufkaların sosla ıslatılması ile ortaya çıkan kıymalı yağlamanın nasıl yapıldığı, adım adım yapılışı ve Kayseri usülü yağmanın püf noktası haberimizde...

KIYMALI KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ

Yağlama Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı Yağlama Sosu İçin Gerekli Malzemeler:

  • 350 gram kıyma
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası

KAYSERİ YAĞLAMASININ PÜF NOKTASI NEDİR?

Yağlamanın yufkası için gereken hamuru hazırlarken süt ve suyu mutlaka ılık bir şekilde kullanmalısınız. Ardından suyu azar azar ilave ederek hamurunuzu yoğurmanız da, kıvamı için oldukça önemlidir. Hamuru mayalandırmadan, bekletmeden açmaya ve pişirmeye çalışmamalısınız. Ayrıca yufkaları açarken çok un kullanmamaya da özen göstermelisiniz.

ADIM ADIM KIYMALI KAYSERİ YAĞLAMASI YAPILIŞI

Yağlamanın Yufkası İçin Yapılması Gerekenler:

Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir boşluk açın.
Açtığınız boşluğun içine ılık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave ederek iyice karıştırın.
Ilık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın.
Başla bir kabın içine hafifçe un serpin ve hazırladığınız hamuru içine alın.
Hamurun üzerini streç filmle ya da temiz bir bez ile kapatarak oda sıcaklığında hacmi iki katına çıkana kadar (yaklaşık 40 dakika kadar) mayalandırın.

Yağlamanın Kıymalı Sosu İçin Yapılması Gerekenler:

Soğanları küp küp doğradıktan sonra, önce bir tavanın içine kıymaları alın ve hafifçe soteleyin.
Sonrasında, içine soğanları ilave edin ve ikisini birlikte kavurun.
Soğanlar kavurulunca içine rendelenmiş domatesleri de ilave edin, salçasını da ekleyip pişirmeye bırakın.
Pişmeye devam eden harca azar azar su ilave edin; tuz ve karabiberini de ekleyin, kaynadıktan beş dakika sonra ocaktan alın.

YAĞLAMA YUFKASINI SOSLA ISLATMA AŞAMASI

Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alın ve bezeler haline getirin, üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın.
Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın, ardından yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın.
Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve arkalı önlü pişirin; tüm hamurları bu şekilde pişirin.
Son olarak, kıymalı harcınızı kat kat yufkaların üzerine dökün ve yayın, tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyin.

SERVİS ÖNERİSİ

Kıymalı yağlamayı keserek servis edebilir; üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayabilirsiniz.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber