Tgrt Haber
05 Nisan 2021 14:42

Yaz Hamilelerine Nefes Aldıracak Kritik Öneriler

2021 yılı yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde hava sıcaklıklarının ve nemin artması yaz hamilelerini kara kara düşündürüyor... Bu haberimizde yaz hamilelerine nefes aldıracak altın önerilerimizi ilginize sunmaya çalışacağız. İşte tüm detaylar..

Yaz Hamilelerine Nefes Aldıracak Kritik Öneriler
yaz hamileliği,,hamilelik ve yürüyüş,,hamilelik dönemlerinde su tüketimi,,Yaz Hamileleri,,Yaz Hamilelerine Nefes Aldıracak Öneriler,,Yaz hamileliği için kritik öneriler,,Hamilelikte kıyafetler,,yaz hamileliğinde yapılması gerekenler,,Hamile,,gebelik,,yaz

Kadınların en özel ayları olarak bilinen gebelik vücutta gerçekleşen psikolojik ve bedensel değişikliklerin haricinde yaz aylarında aşırı sıcaklarla sizleri zorlayabilir. Yaz hamileliğinde alınacak tedbirler veya uygulanması gereken bazı uygulamalarla bu zorlu dönemi kolay atlatmanız mümkün.

Hamilelik döneminin normal sürecindeki sıcaklık artışına güneşin yakıcı etkisi de eklendiğinde çok zorlanan bayanlara uzmanlar bol bol sıvı tüketmeleri tavsiyesinde bulunuyorlar.

Yaz Hamilelerine Nefes Aldıracak Öneriler

Vücutta gerçekleşen sıvı tüketimini su ile karşılamanız mümkün olacağı gibi bu dönemde özellikle tavsiye edilen süt, portakal suyu ve sporcuların kullandıkları içeceklerin alınmasını da birçok uzman tavsiye ediyor.

Yaz Hamilelerine Nefes Aldıracak Öneriler

Gebelik döneminde kıyafet seçimi çok önemli olmakla birlikte sizler için son yıllarda hazırlanan giysiler arasından bol ve vücudunuzu sıkmayacak seçimler yapmanızı özellikle tavsiye ediyoruz. Kıyafet tercihini nefes alan kumaşlardan hazırlanmış parçaları kullanmanızı özellikle öneriyoruz. Çünkü bu dönemde pamuktan hazırlanmış giysiler daha rahat hareket etmenizi sağlayacaktır. 2021 yılı yaz ayı için hamileler için hazırlanan elbiseler, salopetler, lastikli etekler, bol gömlekler hem şık hem de rahat etmenizi sağlayacaktır.

Yaz Hamilelerine Nefes Aldıracak Öneriler

Sabah erken veya akşam geç saatlerde yani güneşin yakıcı etkisinin az olduğu saatlerde ufak tempoda yapacağınız yürüyüşler hem fazla kilo almanızı önleyecek hem de sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmenizi sağlayacaktır. Yürüyüşün haricinde yaz aylarında yüzmenin de faydası olacağını düşünüyoruz. Yüzmek hem sizin, hem bebeğinizin sağlığı açısından ve sizin de kavurucu yaz sıcaklarınızda serinlemenize yardımcı olacaktır.

Yaz Hamilelerine Nefes Aldıracak Öneriler

Bu dönemde hamile kadınların kendilerini daha iyi hissetmesi için psikolojinize ve bedeninize iyi gelecek nefes egzersizlerini düzenli olarak yapıp alışkanlık haline getirmenizi de birçok uzman tavsiye ediyor. Hamilelik döneminde ki özellikle yaz aylarında uzun yolculuk planlaması yapmamanızı öneriyoruz. Eğer mecburiyetiniz varsa da sizi güneş ışınlarından koruyacak koruyucu krem veya bitkisel yağlar kullanmanızı öneriyoruz.

Yaz Hamilelerine Nefes Aldıracak Öneriler

Yazın hamilelik süreçlerinde bacakların daha fazla şişmemesi için tuzdan uzak durmanız veya kontrol altında tutmanız gerekecek. Şayet bacaklarınız şişerse ayaklarınızın altına alacağınız hafif yüksek bir yastık bir saat içinde şişkinliklerin azalmasına yardımcı olacaktır. Bu süreç içinde uzun süre ayakta kalmamaya özen gösterin.

Yaz Hamilelerine Nefes Aldıracak Öneriler

Son olarak gebelik döneminde ayakkabı seçiminin çok önemli olduğunu da vurgulamış olalım. Bu dönem geçene kadar topuklu hiçbir ayakkabıyı giymeyiniz. Hatta rahat tasarımlı ayakkabıları tercih etmenizde büyük fayda var. Örneğin hamileler için özel olarak üretilen babetlerin çok yerinde bir seçim olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sağlıklı günler diliyoruz…

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...