Tgrt Haber
11 May 2020 17:48

Yoğurt kaç saatte mayalanır? Yoğurt nasıl mayalanır?

Evde yoğurt mayalamak birçok kişinin zor bulduğu ama yapmak istediği bir tariftir. Yoğurt mayalamak isteyenlerin aklında ''Yoğurt nasıl mayalanır? Yoğurt kaç saatte mayalanır? Yoğurt mayalamanın püf noktaları nelerdir?'' soruları belirmeye başladı.

Yoğurt kaç saatte mayalanır? Yoğurt nasıl mayalanır?
yoğurt mayalamak,,yoğurt,

Evde yoğurt mayalamak zor görünse de yapması kolay bir tariftir. Sağlık ve doğal yoğurt yemek isteyenler ''Yoğurt kaç saatte mayalanır? Yoğurt nasıl mayalanır?'' sorularını araştırıyor. Püf noktalarına dikkat edilerek hazırlanan yoğurt taş gibi ve oldukça lezzetli olur. market yoğurdu yerien evde mayalanan yoğurt arasında hem sağlık açısında hem de lezzet açısında büyük farklar vardır. Yoğurt mayalama tarifindeki ölçüler istenilen yoğurt miktarına göre değiştirilebilir.

TAŞ GİBİ YOĞURT YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Yoğurt mayalama işlemine başlamadan önce püf noktaların öğrenilmesi taş gibi yoğurt yapmanın ilk adımıdır. Yoğurt mayalamak püf noktalara dikkat edildiğinde oldukça pratiktir. Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktaları: 

  • Sütü en az 30 dakika ile 45 dakika arasında karıştırarak kaynatın. Kısa süreli kaynatmayın.
  • Kaynatırken karıştırarak içindeki havanın ve suyun çıkmasını sağlayın.
  • Mayalama esnasında, mayanın sütün her yerine ulaşması için bir çırpıcı ile karıştırın.
  • Kesinlikle kapağını kapatmayın. Delikli bir şey ile kapatarak üzerini örtün. Yoğurdun mayalanırken hava almasını sağlayın.

Yoğurt kaç saatte mayalanır? Yoğurt nasıl mayalanır?

EVDE TAŞ GİBİ YOĞURT MAYALAMA TARİFİ 

Katkı maddesi olmayan yoğurt yemek isteyenlerin yoğurt mayalama işlemi için kolları sıvadı. Peki evde taş gibi yoğurt mayalama tarifi için gerkeen malzemeler nelerdir? 

Yoğurt mayalama için gereken malzemeler: 

  • 3 kilo süt
  • 3 tatlı kaşığı maya

Yoğurt mayalanırken hazırlanışı:  

  • Sütü 30 dakika ile 45 dakika arasında birkaç dakikada bir karıştırarak kaynatın.
  • Soğumaya bırakın ve tam soğumadan üzerindeki kaymağı alın.
  • Parmağınızı süte değdirip 7 ye kadar sayın eğer parmağınız sonuna doğru yanıyorsa sütünüzün içine 3 tatlı kaşığı mayayı önce bir kasede sütten biraz alarak karıştırıp sonra süte ekleyip iyice karıştırın.
  • Eğer mayaladığınız bir tencere ise üzerine bir süzgeci değmeyecek şekilde ters kapatın ya da eğer mayalamayı kavanozlarda yapıyorsanız kapaklarını ters olarak şişelerin ağzına kapatın. Bunların da üzerine yazın iki kat yaptığınız bir sofra bezini, kışın ise 4 kat olacak şekilde kapatarak dışarıda bu şekilde 4 saat mayalanmaya bırakın.
  • 4 saat sonra üzerindeki tüm gereçleri alarak yoğurdu 15 dakika açıkta oda sıcaklığında bekletin.
  • Sonra buzdolabına yine kapakları açık bir şekilde koyup bu şekilde 2 saat bekletin.
  • Ardından kapaklarını kapatın ve bir gece dinlendirin.

YOĞURT KAÇ SAATTE MAYALANIR? 

Evde yoğurt mayalamak isteyenler ''Yoğurt kaç saatte mayalanır?'' sorusunu cevabını merak ediyor. Evde yapılan yoğurt dışarıda 4 saatte mayalanır. Daha sonra yoğırt buzdolabında 2 dinlenmeye bırakılır. En güzel yoğurt için ertesi gün beklenmelidir.

YOĞURT KAÇ SAATTE OLUYOR?

Yoğurt tüm mayalanma işlemleri dahil 6 saatte tamamlanır fakat en lezzetli haliyle yemek için bir gece beklemenizi tavsiye ederiz.

YOĞURT KAÇ SAAT DIŞARIDA KALABİLİR? 

Yoğurt 6 saate kadar dışarıda kalabilir. Bir örtünün altında, bir fırında (fırın kapalı çalışmıyorken) veya bir mikrodalganın içinde bu şekilde bekletebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...