Tgrt Haber

Zekiyim diyenler bile başaramadı! Partiye katılan hayaleti 10 saniyede bulan üstün zekalı kabul ediliyor

30 Aralık 2022 17:38 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 17:47
Zekiyim diyenler bile başaramadı! Partiye katılan hayaleti 10 saniyede bulan üstün zekalı kabul ediliyor
IQ,optik ilüzyon,test,zeka

IQ testleri, bulmacalar, ilüzyon testleri birçok uzman tarafından beyin fonksiyonlarını geliştirmek için öneriliyor. Son yıllarda popüler olan optik ilüzyonlardan birini sizler için hazırladık. Resimdeki hayaleti bulmak oldukça zor. Üstelik zamanının kısıtlı. Bu yüzden çok dikkatli olmanız gerekiyor. Bu IQ testinde gözlem ve sağ duyusu kuvvetli olanlar başarılı oluyor. Dahi olduğunu iddia edenler bile gizli hayaleti 10 saniye içinde bulmayı başaramadı.

IQ testleri ve ilüzyon testleri birinin düşük ya da yüksek zekaya sahip olup olmadığını ölçmek için hazırlanıyor. Bunun yanı sıra teste tabi tutulanların hangi tür zekaya sahip olduğu da belirlenebiliyor. IQ testleri yaşa göre hazırlandığı gibi zekanın geri veya ileri olmasından kaynaklanabilecek davranışları anlamaya da yarıyor. Sanılanın tersine zekası yüksek çocuklarda uyum problemi ve ciddi davranış sorunları görülebileceği için her tür seviyeye uygulanabilmektedir.  

Kişisel gelişim olarak her zaman zihnimizi hızlandırma ve merakımızı uyandırmaya yönelik görsel meydan okumalar, bizleri muhakeme ve mantık kullanmaya zorlar. Önü açık ve basit olsa da çözüm bizim için zor olabilir. Fakat yılmadan hedefe ulaşmaya çalışmak, cevabı bulmaktan daha önemli bir kazanımdır. Bu da beyin fonksiyonlarımızı çalışmaya zorlamak anlamına gelir. 

HAYALETİ BULABİLECEK MİSİNİZ? 

Paylaştığımız fotoğrafa dikkatli bakıldığında ise partideki konuklar arasında gizlice içeri giren, davet edilmeyen ama yine de ortaya çıkan biri vardır. Ve cisimsiz olduğu için onu tanımak hiçte basit değildir. Çünkü konukların arasına giren davetsiz misafir bir hayalet.

Bu hayaleti bulmak için sadece 10 saniyemiz var: Tüm dikkatimizi paylaştığımız çizime vermeli ve detaylarını iyice incelemeliyiz. 

Zekiyim diyenler bile başaramadı! Partiye katılan hayaleti 10 saniyede bulan üstün zekalı kabul ediliyor

GÖRSEL ÇİZİMİ ÇÖZMEK İÇİN BİZDEN SİZLERE BİR KAÇ YARDIM 

10 saniye geçtiyse ve hala hayaleti bulamadıysanız, işte size bir ipucu: Bedensiz bir varlık olarak hayalet bir gölge olabilir. O halde karşılık gelmeyen veya size başka bir şeyi temsil ettiğine dair bir işaret veren şeyi arayın.

Bu yardımla bulamadıysanız, acilen uygulamaya başlamalısınız. Düşünmemizi, muhakeme etmemizi, hesap yapmamızı ve çıkarım yapmamızı sağlayan bu tür eğlencelerle zihni çalıştırarak oluşturuculuk ve ustalık kazanabilirsiniz.

Size sunabileceğimiz ikinci ipucu ise, hayaleti pencerelerde değil, çizimin alt bölümlerinde aramaya başlayın. Ne bulduğunuzu görmek için o alana bakmayı deneyin.

Bu ipuçlarından sonra da hala çözüme ulaşamamış olanlar için, öne çıkan hayaletin olduğu illüstrasyonu size bırakıyoruz: misafirlerden birinin ayağını örten şekilsiz gölge, bize orada kendi varlığı olan bir şeyin olduğunu gösteriyor.

Zekiyim diyenler bile başaramadı! Partiye katılan hayaleti 10 saniyede bulan üstün zekalı kabul ediliyor

Cevabı 10 saniyede bulabildiniz mi? Yorumlarda yazabilirsiniz... 

Diğer zeka testleri için tıklayın... 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Didem30 Aralık 2022 19:09

Buldum

Sonraki Haber Yükleniyor...