Zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır, taze fasulye tarifi yapımı
Taze fasulye, ülkemizde en çok Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yetiştirilmektedir. Özellikle Karadeniz’de hemen hemen her yemeğe eklenir. Ülkemiz, taze fasulye yetiştirme konusunda oldukça elverişli topraklara ve iklim şartlarına sahip olduğundan, Pazar ve marketlerde oldukça fazla derecede görmek mümkündür. İşte bu güzel sebzenin en lezzetli tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Taze fasulye, ülkemizde en çok Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yetiştirilmektedir. Özellikle Karadeniz’de hemen hemen her yemeğe eklenir. Ülkemiz, taze fasulye yetiştirme konusunda oldukça elverişli topraklara ve iklim şartlarına sahip olduğundan, Pazar ve marketlerde oldukça fazla derecede görmek mümkündür. İşte bu güzel sebzenin en lezzetli tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Zeytinyağlı taze fasulye tarifi
Malzemeler
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım kilo fasulye
- 2 tane domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Hazırlanışı
Fasulyeleri kenarlarından kılçıklarını temizleyin. Sonra ortadan ikiye bölün ve güzelce yıkayıp süzülmesini bekleyin.
Zeytinyağının yarısını ve taze fasulyeyi ekleyelim.
Fasulyeler biraz renk değiştirmeye başladığında, domatesi, rende veya küp şeklinde ilave edelim. Sarımsak, tuz, şeker ve suyu da ilave ederek en kısık ateşte güzelce karıştırıp pişirmeye bırakalım.
En son piştikten sonra da yarısını kullandığımız zeytinyağının kalanını üzerine döküp tencereyi dinlenmeye bırakalım ve bir gece bekletebilirseniz daha lezzetli olacaktır