Tgrt Haber

Genç basketbolcularımız Dünya üçüncüsü oldu

03 Temmuz 2023 07:37 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 07:52
Genç basketbolcularımız Dünya üçüncüsü oldu
Türkiye,ABD,FIBA Dünya Kupası

Türkiye 19 Yaş Altı Erkek Milli Basketbol Takımı, FIBA Dünya Kupası'nda ABD'yi 84-70 yenerek turnuvayı üçüncü olarak tamamladı ve bronz madalya kazandı.

Macaristan'ın Debrecen kentindeki turnuvanın üçüncülük maçında Türkiye, 8 şampiyonlukla organizasyonun en başarılı takımı ABD ile karşılaştı.

Müsabakaya iyi başlayan ay-yıldızlılar, ilk periyodunu 25-18 önde bitirdiği mücadelenin devre arasına 39-33 üstün gitti. İkinci devrede de skor üstünlüğünü koruyan milli takım, final periyoduna 56-46 önde girdiği maçtan 84-70 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Türkiye, 2015'in ardından turnuva tarihinde ikinci kez bronz madalya kazandı.

Millilerde Tan Yıldızoğlu 20 sayı, 8 asist, Berke Büyüktuncel 19 sayı, 5 asist, Özgür Cengiz 11 sayı, 5 ribaunt ve Samet Yiğitoğlu 10 sayı, 11 ribauntla oynadı. ABD'de Dylan Harper'ın 15 ve Cody Williams'ın 12 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

BAKAN BAK'DAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Macaristan'da düzenlenen FIBA Dünya Kupası'nda ABD'yi 84-70 yenerek bronz madalya kazanan 19 Yaş Altı Erkek Milli Basketbol Takımı'nı tebrik etti.

Bakan Osman Aşkın Bak, milli takım için yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Macaristan'ın Debrecen kentinde yapılan Basketbol FIBA 19 Yaş Altı Erkekler Dünya Kupası'nda üçüncülük maçında karşılaştığı ABD'yi mağlup ederek bronz madalya kazanan Türkiye 19 Yaş Altı Erkek Milli Basketbol Takımımızı tebrik ediyorum. Elde edilen başarıda emeği geçen sporcu, teknik heyet ve yöneticileri kutluyorum. Mücadeleleri ve azimleriyle dünya üçüncüsü olan ve geleceğe umutla bakmamıza vesile olan genç kardeşlerimin başarılarının devamını diliyorum."

Genç basketbolcularımız Dünya üçüncüsü oldu

ŞAMPİYON İSPANYA

Basketbol 19 Yaş Altı FIBA Dünya Kupası finalinde Fransa'yı uzatmada 73-69 yenen İspanya, şampiyon oldu.

Macaristan'ın Debrecen kentindeki turnuvanın finalinde İspanya ile Fransa karşılaştı.

İspanya'nın ilk periyodu 19-18 üstünlükle tamamladığı mücadelenin devre arasına önde giden taraf, 29-28'lik skorla Fransa oldu.

Üçüncü çeyreği 43-41 üstünlükle bitiren Fransa, son periyotta da mücadeleyi uzun süre önde götürdü. Fransızlar, başa baş mücadeleye sahne olan karşılaşmanın son saniyelerine 63-61 üstünlükle girdi. İspanya adına maçın yıldızlarından Jordi Rodriguez'in bitime 18 saniye kala bulduğu basketin ardından normal süre 63-63 eşitlikle sona erdi.

Uzatma periyodunda rakibine üstünlük kuran İspanya, 73-69 galip gelerek namağlup şampiyonluğa ulaştı.

Jordi Rodriguez 18, Rafael Villar 17 ve Almansa Perez 14 sayıyla İspanya'nın galibiyetinde ön plana çıktı. Fransa'da Melvin Ajinca'nın 21 ve Zacharie Perrin'in 14 sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

İspanyollar, 24 yıl sonra turnuvadaki ikinci şampiyonluğunu elde etti. Fransa ise üst üste ikinci kez finalde kaybetti.

Genç basketbolcularımız Dünya üçüncüsü oldu

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...