Tgrt Haber

Resmen duyuruldu: Milli basketbolcu Fenerbahçe'de

13 Temmuz 2023 13:08 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 13:12
Resmen duyuruldu: Milli basketbolcu Fenerbahçe'de
Fenerbahçe,Fenerbahçe Beko,Sertaç Şanlı,Transfer

Fenerbahçe Beko, son olarak İspanya’da Barcelona forması giyen milli basketbolcu Sertaç Şanlı’nın transferini resmen duyurdu.

Yeni sezon planlaması kapsamında Devin Booker ve Carsen Edwards ile yollarını ayıran Fenerbahçe Beko, Yam Madar hamlesiyle kadrosunu güçlendirmişti. Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nin başarılı ekiplerinden Fenerbahçe Beko, pivot bölgesinde oynayan Sertaç Şanlı’nın transferini de resmen açıkladı.

2 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANDI

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak Barcelona forması giyen ve ülke basketbolumuzun en değerli uzun oyuncularından biri olan Sertaç Şanlı (2.12, 1991) ile iki yıllık anlaşmaya vardı" ifadelerine yer verildi.

SERTAÇ ŞANLI KİMDİR?

5 Ağustos 1991 tarihinde Edirne’de dünyaya gelen Sertaç Şanlı, basketbola Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka altyapılarında başladı.

Ardından Genç Telekom’a geçen Sertaç, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında bu ekibin formasını giydi. 2010 yazında Galatasaray’a transfer olan Sertaç Şanlı, burada üç sezon geçirdikten sonra, o dönemki adıyla Royal Halı Gaziantep’e geçti.

Bu tecrübesinin ardından sırasıyla Uşak Sportif ve Trabzonspor Medical Park formaları giyen Sertaç Şanlı, 2016-17 sezonunda Beşiktaş Sompo Japan’a transfer oldu. 
Sertaç, Beşiktaş ile özellikle 2017-18 sezonunda gösterdiği etkili performansla dikkatleri çekti ve 2018 yazında Anadolu Efes’in yolunu tuttu.

Milli basketbolcunun son adresi İspanyol devi Barcelona oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...