Tgrt Haber
22 Haziran 2018 10:40 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 14:52

Alev Dedegil kimdir?

Alev Dedegil kimdir? Alev Dedegil kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

Alev Dedegil kimdir?
Alev Dedegil, Alev Dedegil kimdir, Alev Dedegil hakkında,2018 genel seçimleri, Adalet ve Kalkınma Partisi 2018 Genel Seçimi milletvekili adayları, Adalet ve Kalkınma Partisi 27. dönem milletvekili adayı

Alev Dedegil 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi İstanbul 3. Bölge Bölgesi,15'nci sıradan millet vekili adayıdır.

Alev Dedegil, 1958 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Boğaziçi Üniversitesi İngilizce hazırlık mezunu. IKAM İstanbul Kadın Araştırmaları Merkezi Kurucu Başkanı. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları ARGE’den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Mardin İl Koordinatörlüğü, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve 3. Bölge Koordinatörlüğü ile AK Parti MKYK üyeliği yaptı. TBMM 23, 24 ve 25. Dönem İstanbul Milletvekilliği, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı, TBMM Kadına Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanlığı, TBMM Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Alt Komisyonu Başkanlığı, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeliği, TBMM Sağlık ve Aile Komisyonu Üyeliği, TBMM Çevre Komisyonu üyeliği yaptı. En son Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinde bulunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...