Tgrt Haber
15 Aralık 2021 17:05

Ali Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli? Türk Hava Kurumu (THK) yeni başkanı Ali Yüksel'in hayatı...

Türk Hava Kurumu'nun yeni başkanı Ali Yüksel'in hayatı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Görevinden istifa eden Cenap Aşçı'nın yerine gelen Ali Yüksel'in eğitim durumu, kariyer geçmişi, yaşı ve nereli olduğuna dair detaylar haberimizde...

Ali Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli? Türk Hava Kurumu (THK) yeni başkanı Ali Yüksel'in hayatı...
ali yüksel,türk hava kurumu,thk

"Ali Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereden mezun? Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Ali Yüksel mi oldu?" soruları gündemde! Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Cenap Aşçı'nın istifasının ardından Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından istifası kabul edilen Aşçı'nın yerine Ali Yüksel'in getirildiği öğrenildi. Vatandaşlar, Ali Yüksel'in yaşını, eğitim durumunu ve nereli olduğunu araştırmaya başladı. İşte, detaylar...

ALİ YÜKSEL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Ali Yüksel, Türk Hava Kurumu'nun Kayyum Heyeti Başkanı'ydı fakat gelen son bilgilere göre, Ali Yüksel'in mahkeme huzurunda yemin ederek göreve başlayacağı öğrenildi. Yüksel'in göreve başlamasıyla kayyum heyeti toplanarak aralarında bir başkan seçmesi beklenirken; Aşçı'nın ardından yeni Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı olan Ali Yüksel'in biyografisi hakkında çok fazla bilgi henüz paylaşılmadı. Ali Yüksel İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi olarak görev alıyordu ve THK Kayyum Heyeti'nde  H. Abdullah Kaya, Adnan Zengin ve Ali Yüksel gibi isimler yer almaktaydı. 

Mahkeme, 14 Aralık 2021 tarihli kararında şu açıklalarda bulundu:

"Kayyum heyeti başkanını çekilme dilekçesi, mahkememiz dosyasının UYAP kayıtları bir bütün halinde değerlendirildiğinde, Cenap Aşçı'nın dilekçesinde sürdüğü gerekçeler ile etik kurallar ve gelenekler dikkate alınarak kayyımlık görevinden çekilmesine karar verilmesini talep ettiği, Talebin yerinde görüldüğü anlaşılmış olmakla, talebin kabulüne kayyım heyeti başkanı Cenap Aşçı'nın görevden alınmasına yerine mahkememizce resen atanmasına karar verilen Ali Yüksel'in kayyum heyetine alınmasına, Adnan Zengin ve H. Abdullah Kaya'nın görevlerine aynen devamına, kararın eski kayyım heyeti başkanı Cenap Aşçı'ya, yeni kayyım heyeti Ali Yüksel'e ve THK vekiline tebliğine, Ali Yüksel'e artırılıp eksiltmek üzere aylık 4.000,00 TL ücret takdirine dair aşağıdaki şekilde karar verilmiştir."

Ali Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli? Türk Hava Kurumu (THK) yeni başkanı Ali Yüksel'in hayatı...

TÜRK HAVA KURUMU NEDİR?

Türk Hava Kurumu, 1925 yılından bu yana faaliyetlerini Türk havacılık sektörünün sürdürülebilirliği ve sürekli gelişimini odağına alarak gerçekleştirmektedir.Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlama misyonu ile kurulan  Türkiye’nin “Havacılık Federasyonu” yetkisini taşıyan Türk Hava Kurumu'nun doğal üyeleri arasında Cumhurbaşkanı, Kuvvet Komutanları ve Ankara Valisi bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu THK’nın manevi koruyucuları kabul edilmektedir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...