Tgrt Haber
27 Aralık 2021 17:43

Basketbolcu Metecan Birsen kimdir? ING Basketbol Süper Ligi oyuncularından Metecan James Birsen kaç yaşında, nereli?

"Metecan Birsen kimdir, kaç yaşında, nereli, boyu kaç? Basketbolcu Metecan Birsen hangi takımlarda oynadı?" sorusunun cevabı araştırılmaya devam ediyor. ING Basketbol Süper Ligi'nin başarılı basketbolcularından Metecan Birsen'in hayatı ve bilinmeyenleri haberimizde...

Basketbolcu Metecan Birsen kimdir? ING Basketbol Süper Ligi oyuncularından Metecan James Birsen kaç yaşında, nereli?
metecan james birsen,basketbolcu,masterchef,basketbol,fenerbahçe beko,metecan birsen

Metecan James Birsen'in hayatı, yaşı ve boyu gündemde yerini aldı! MasterChef'e konuk olarak katılan Birsen'in hayatı araştırışmaya başladı. "Hedefim NBA'da oynamak" diyerek geleceğe yönelik kariyer planında iddialı olduğunun altını çizen Birsen, sevenleri tarafından yakından takip ediliyor. 26 yaşındaki basketbolcu Metecan James Birsen'e dair merak edilenler haberimizde...

Basketbolcu Metecan Birsen kimdir? ING Basketbol Süper Ligi oyuncularından Metecan James Birsen kaç yaşında, nereli?

METECAN JAMES BİRSEN KİMDİR, NERELİ?

6 Nisan 1995 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Metecan James Birsen'in boyu 2 metre 5 santimetredir, 1 numaralı formayı giymektedir. Genç oyuncu, uzun forvet ve kısa forvet pozisyonlarında konumlanmaktadır. İrlandalı bir anne ile Türk bir babanın çocuğu olan Metecan Birsen, basketbol kariyerine Bilfen Koleji'nde başladıktan sonra Fenerbahçe Spor Okulu'nda ilerleyerek, başarılarını sürdürmüştür. 2011-12 sezonunda aralıklı olarak Fenerbahçe Ülker'in A Takım kadrosunda da yer almıştır. Uzun kolları, hızlı ayakları, ribaunt hakimiyeti ile ilgiyi üzerine çeken  yaşındaki oyuncu, kendisine Emir Preldzic'i örnek aldığını söylerken;Preldzic'ten daha iyi olmak istediğini ifade etmektedir.  1995 Doğumlu Avrupalı oyuncular içinden, Kenan Sipahi ile birlikte, en çok gelecek vadeden oyuncular arasında yer alan Metecan James Birsen, boyuna göre oldukça iyi bir top hakimiyetine sahiptir. Yüzdeli şut atabilen, saha görüşü iyi, gelişmiş pas yeteneğine sahip genç basketbolcu, hedefinin NBA'da oynamak olduğunu ifade etmektedir. 

Basketbolcu Metecan Birsen kimdir? ING Basketbol Süper Ligi oyuncularından Metecan James Birsen kaç yaşında, nereli?

METECAN BİRSEN HANGİ TAKIMLARDA OYNADI? | KARİYER GEÇMİŞİ

İstanbul'da düzenlenen NIKE International Junior Tourment 2012 finalinde, Lietuvos Rytas'a yenilirken turnuvanın En Değerli Oyuncu ödülünü Metecan Birsen kazanmıştır. Turnuvada çıktığı 4 maçta 20.7 sayı, 5.7 ribaunt ve 4.25 asist ortalamaları ile oynayan Metecan James Birsen, NBA gözlemcileri tarafından takibe alınan genç oyunculardandır. 

2014 yazında Fenerbahçe Ülker tarafından Eskişehir Basket'e bir yıllığına kiralanan Birsen, 23 Temmuz 2015 tarihinde Türkiye Basketbol Ligi takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştır. Türkiye U-16, U-18 ve U-20 millî takımlarında forma giyen Metecan, 2010'da Karadağ'da düzenlenen 16 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda bronz, 2013 FIBA 18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası ve 2014 FIBA 20 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda altın ve 2015 FIBA Avrupa U-20 Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan kadrolarda yer alarak kariyerinde başarı basamaklarını tırmanmaya devam etmiştir.

Günümüzde, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nda kariyerine devam eden Birsen, Türkiye Millî Basketbol Takımı'nda da oynamaktadır. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...