Tgrt Haber

Deniz Erkin Purut Kimdir?

01 Nisan 2022 11:55 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 12:02
Deniz Erkin Purut Kimdir?

Deniz Erkin Purut Türk Yazar. İlk romanı ‘’Ben Zaten Aşıktım Sen Üstüne Geldin’’ ile büyük beğeni toplayan yazar, yine aynı eseriyle 2020 yılının en çok satanları listesine girmeyi başarmıştır.

İstanbul’da dünyaya gelen Deniz Erkin Purut, eğitim hayatına Orhan Sinan Hamzaoğlu İlköğretim Okulu’nda başladı. Henüz küçük yaşlardan itibaren yazmaya olan merakıyla öne çıkan Purut, ilçe genelinde yapılan birçok kompozisyon yarışmasında birincilik elde etmiş daha o zamanlardan ileride iyi bir yazar olacağının sinyallerini vermiştir.

Pendik Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde öğrenimine devam eden Deniz Purut, üretmeye olan ilgisine tiyatro metin yazarlığı yaparak devam etmiştir. İçindeki sanat aşkı, onu birçok farklı dalda eserler üretmeye itse de edebi eserlere düşkünlüğü ile tanınmıştır. Yazarlığının dışında iyi bir okuyucu olarak da bilinen Deniz Erkin Purut, lise öğrenimini Pendik’te tamamlamıştır.

Yeditepe Üniversitesi’nde eğitim hayatına devam eden Deniz Erkin Purut, edebiyat bölümünü kazanarak çocukluk hayalini gerçekleştirmiştir. Bu dönemde yazar, kendisini her şeyden soyutlayarak yalnızca eğitimine odaklanmıştır. Teknik anlamda önemli yollar kat eden Deniz Erkin Purut, üniversite eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Deniz Erkin Purut, yayınlanmamış birçok eserinin yanı sıra 2020 yılında çıkan ‘’Ben Zaten Aşıktım Sen Üstüne Geldin’’ isimli eserin sahibidir. Yazar, yine aynı eseriyle 2020 yılının en çok satanları listesine girmeyi başarmıştır.

Purut, kitap yazarlığının yanı sıra bir dönem tiyatro yazarlığı yapmıştır. Yazdığı oyunlar milyonlarca insana sahnelenmiş ve büyük beğeni toplamıştır.

Hikâye anlatma sanatına gönül vermiş olan Purut, bu özelliğini sanatın farklı enstrümanlarını kullanarak devam ettirmiştir. Hemen hemen tüm müzik platformlarında yayınlanmış olan Dipteki Adam, Gelmeyecek Mektuplar ve Enkaz isimli eserleri kısa zamanda geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmıştır.

Sanatın birçok farklı dalında eserler üreten Deniz Erkin Purut, çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir. Yeni kitabının da müjdesini okurlarıyla paylaşan Purut, 2022 yılının ilk çeyreğine kadar okurlarıyla buluşturmayı hedeflemektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...