Tgrt Haber

Efecan Karaca Kimdir?

01 Şubat 2022 16:31 - Güncelleme : 16 Mart 2022 11:02
Efecan Karaca Kimdir?
efecan karaca,fenerbahçe,alanyaspor,transfer

Efecan Karaca, Fenerbahçe'ye transfer olacak iddiaları gündemde yerini aldı, futbolseverler, Efecan Karaca'nın hayatını araştırmaya başladı. Peki, Süper Lig'de Alanyaspor'da forma giyen Efecan Karaca kimdir, kaç yaşında, nereli? A Milli Futbol Takımı'na seçilen ve başarılı kariyeri ile adından söz ettiren Efecan Karaca'nın biyografisi haberimizde...

Fenerbahçe, devam eden ara transfer döneminde Efecan Karaca ile görüşmeye başladı ve orta saha mevkiide oynayan futbolcunun hayatı merak edilenler arasında yer aldı. Fenerbahçe ve Galatasaray altyapısında uzun süre forma giyerek kariyer yolculuğuna başlayan Efecan Karaca kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı? İşte, Efecan Karaca'nın hayatına dair merak edilenler...

EFECAN KARACA FENERBAHÇE'YE Mİ TRANSFER OLACAK?

Ara transfer dönemi devam ederken, Fenerbahçe'nin gündemindeki isim Alanyaspor forması giyen milli futbolcu Efecan Karaca oldu. Fenerbahçe,  Efecan Karaca için Alanyaspor'la görüşmelere başladı ve Fenerbahçe Yönetimi'nin başarılı futbolcuyu takıma katabilmek için bir miktar paranın yanında takas formülüne de başvurabileceği konusu gündeme geldi. Efecan Karaca'nın Fenerbahçe’de oynamaya sıcak bakmasıne ek olarak, Akdeniz temsilcisi ile sözleşmesinin Haziran ayında sona erecek olması da transfer iddialarını güçlendiren maddeler arasında.

Efecan Karaca Kimdir?

EFECAN KARACA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

16 Kasım 1989 yılında dünyaya gelen Efecan Karaca Türk millî futbolcudur ve orta saha pozisyonunda oynamaktadır. 2022 yılı itibari ile 32 yaşındadır. Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'da forma giyen Karaca, futbol kariyerine 2001'de Galatasaray altyapısında başlamıştır. Karaca, 2007-2008 sezonu öncesinde kulübüyle profesyonel sözleşme imzalayarak A takıma yükselmiştir.

1. Lig'de 2008-2009 sezonunda mücadele eden ve Gaziantep'te kiralık olarak geçirdiği süreçte, oynadığı 31 lig maçında 2 gole imza attı. Sezon sonunda Galatasaray'a dönen Karaca'nın, kulübüyle olan sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Ardından 1. Lig ekibinden Kartalspor ile anlaşan Efecan Karaca, 2009-2010 sezonunda 29 lig maçında görev alark 2 gol kaydetmiştir. Sonraki sezon başında, 1. Lig takımı Adanaspor ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Karaca, yarım sezon geçirdiği Adanaspor'da 14 maça çıkıp 1 de gol atmıştır. Sezonun devre arasında sözleşmesinin karşılıklı olarak sonlandırılması üzerine, 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Adana Demirspor'a transfer olmuştur. Adana Demirspor'da 12 lig maçında 1 gol kaydeden Karaca, 2011-2012 sezonunu aynı ligdeki Sarıyer'de geçirmiştir. 2012-2013 sezonun başında, 1. Lig'deki Kartalspor'a dönen Efecan Karaca, Kartalspor'da çıktığı 26 lig maçında 2 gol kaydetmiştir. Sezon sonunda takım ligden düşerken, kulübüyle olan sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir.

2013 yılında 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Alanyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Karaca, 2013-2014 sezonunda 38 lig maçında 5 gol atarken, bir üst lig olan 1. Lig'e yükselme hakkı kazanmıştır. Bir sonraki sezonda, sözleşmesi 1 yıl daha uzatılan Efecan Karaca, sezonu 31 lig maçında attığı 7 golle tamamlamıştır. 

2016 sezonunda ligde 29 maçta yer alan Efecan Karaca, 2 gol kaydederken, sezon sonunda takım Süper Lig'de oynamaya hak kazanmıştır. 2016-2017 sezonunun başında Alanyaspor ile olan sözleşmesi 1 yıl daha uzatılan Karaca, kariyerine şu an için Alanyaspor'da devam etmektedir fakat transfer konuşmaları ile gündeme gelmektedir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...