Tgrt Haber
22 Ocak 2022 13:57 - Güncelleme : 17 Mart 2022 14:36

Enis Destan Kimdir?

Trabzonspor, genç futbolcu Enis Desten ile anlaştı, gözler Enis Destan'a çevrildi! Yeteneği ve başarısı ile son dönemlerde adından sık sık söz ettiren Enis Destan, Süper Lig'de şampiyonluğa ilerleyen Trabzonspor'a transfer oldu. Forvet oyuncusu Destan; Jean Kouassi, Edin Visca, Tymoteusz Puchacz ve Yusuf Erdoğan'dan sonra Trabzonspor'a transfer olan 5. futbolcu oldu. Enis Destan, bu sabah erken saatlerde Trabzon'da sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Galatasaray maçı kadrosuna dahil edecek ve derbi için hazırlıklar başlayacak! Peki, Enis Destan kimdir, kaç yaşında nereli? Enis Destan hangi kulüplerde oynadı? İşte, Enis Destan'ın hayatı ve kariyer geçmişi!

Enis Destan Kimdir?
enis destan,trabzonspor,transfer,futbol,altınordu

Altınordu Futbol Kulübü'nün yetenekli futbolcularından Enis Destan, Trabzonspor'a transfer oldu, genç oyuncunun yaşı, memleketi, boyu ve kariyer geçmişi araştırılmaya başladı. Trabzonspor'da forma giyecek Enis Destan'ın, Süper Lig'de adeta şampiyonluğa koşan Trabzonspor için önemli bir derbi olan Galatasaray maçında yer alacağı verilen bilgiler arasında yer aldı. Peki, genç forvet Enis Destan'ın bonservis bedeli ne kadar oldu? Enis Destan kaç gol attı, hangi takımlarda oynadı? Enis Destan'ıın biyografisi ve kariyer yolculuğu haberimizde...

Enis Destan Kimdir?

ENİS DESTAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

15 Haziran 2002 yılında, İzmir'in Konak ilçesinde dünyaya gelen Enis Destan, 2012 yılında Fikri Altay Spor'da futbol kariyerine başlamıştır. 2013 yılında Altınordu Akademisi'ne katılan Enis Destan, 2013 ile 2019 yılları arasında Altınordu Futbol Akademisi'nde yer almıştır. Sergilediği başarılı performansıyla takdir toplayan genç futbolcu, İzmir ekibinde profesyonel olmuştur. 

Geride kalan sezonda sergilediği performansla sık sık adından söz ettiren forvet, Avrupa kulüpleriyle de sık sık anılmıştır. Şenol Güneş'in de dikkatini çeken genç forvet, Letonya maçı kadrosuna dahil edilmiştir. İlk milli maç heyecanını heyecanını Ümit Milli Takım'a seçilerek yaşayan Enis Destan, hedefinin; Altınordu'da yetişip şu an İngiltere'de Leicester City forması giyen Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü gibi Avrupa'da futbol oynamak olduğunu anlatmıştır. 1.85 boyundaki santrafor, Elit U17 Ligi'nde oynanan Adana Demirspor-Altınordu maçında kullandığı haksız penaltıyı bilerek auta atıp takdir toplamıştır.

66. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül töreninde, Yılın Gillette Gibi Hareketi Özel Ödülü'ne layık görülen Enis Destan, törende yaptığı konuşmasında, İzmir depremi hakkında konuşmuş ve ayakta alkışlanmıştır. İşte, Enis Destan'ın konuşması:

"Deprem yaralarını sarmaya çalışan İzmir'den geliyorum. Ben iyiyim. Arkadaşlarım iyi. Ailem iyi. Ama biz iyi değiliz. İzmir herkesin herkesi tanıdığı bir kent. Ben iyiyim ama arkadaşım iyi değilken biz iyi olamıyoruz. Altınordu Futbol Akademisi'nde de bize öğretilen ilk şey 'biz' olabilmektir. Haksız penaltıyı herkes auta atabilirse başarılı olabiliriz. Sadece herkesin yapması gerektiği bir şeyi yaptığım için bana verilen bu güzel ödülü, depremde yaşamlarını yitiren dostlarıma, kardeşlerime, anne babalara, arama-kurtarma ekiplerine adıyorum" şeklinde konuşmuştu.

Enis Destan Kimdir?

ENİS DESTAN'IN BONSERVİS BEDELİ NE KADAR?

Devre arası transfer döneminde, 5. transferini gerçekleştiren Trabzonspor, Enis Destan'ın transferi için Altınordu ile anlaşmayı tamamladı. Enis Destan, bu sabah Trabzon'a giderek sağlık kontrollerini tamamladı.

Oyuncunun transfer ve bonservis bedeli merak edilirken; Trabzonspor'un, oyuncunun bonservisi için kulübü Altınordu'ya 600 bin euro ödeyeceği ve sözleşmede bir sonraki satıştan pay vereceği yer aldı.

Şenol Güneş tarafından A Milli Takım kadrosuna çağrılan Enis Destan'ın Transfermarkt'a göre piyasa değeri 1 milyon 900 bin Euro olarak değerlendiriliyor. 

ENİS DESTAN HANGİ TAKIMLARDA OYNADI, KAÇ GOL ATTI?

2019/2020 sezonunda A takım formasını 1 kez giyen 18 yaşındaki forvet oyuncusu, 2020/2021 sezonunda çıktığı 30 resmi maçta 14 gol atmayı başardı ve 3 de asist yaptı. Altınordu forması ile toplam 46 maçın kadrosunda yer alan Enis Destan, 16 gol ve 3 asistle skora destek oldu. U21 Milli Takımı'nda çıktığı 21 maçta ise 2 gol atarak başarı gösterdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...