Tgrt Haber
22 Haziran 2018 10:43 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 14:52

Kemal Kılıçdaroğlu kimdir?

Kemal Kılıçdaroğlu kimdir? Kemal Kılıçdaroğlu kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

Kemal Kılıçdaroğlu kimdir?
Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Kılıçdaroğlu kimdir, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında,2018 genel seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi 2018 Genel Seçimi milletvekili adayları, Cumhuriyet Halk Partisi 27. dönem milletvekili adayı

Kemal Kılıçdaroğlu 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi İzmir 2. Bölge Bölgesi,1'nci sıradan millet vekili adayıdır.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini tamamladı. Maliye Bakanlığında Hesap Uzmanı, Gelirler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı, Bağ-Kur Genel Müdürü, SSK Genel Müdürü olarak görev yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. Hacettepe Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak ders verdi. İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 1948 İktisat Kongresi, Kayıtdışı Ekonomi ve Bürokraside Yeniden Yapılanma Gereği, İşsizlik Sigortası Kanunu-Yorum ve Açıklamalar adlı 3 kitabı, değişik gazete ve dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi vardır. Halen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanıdır. Orta düzeyde Fransızca bilen Kılıçdaroğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...