Tgrt Haber
06 Ocak 2022 12:52 - Güncelleme : 18 Mart 2022 14:37

Osman Sezener Kimdir?

Osman Sezener'in hayatı, 6 Ocak MasterChef 151. yeni bölümde yarışmaya konuk jüri olması ile birlikte gündemde yerini aldı. "Başarılı Şef Osman Sezener kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi eğitimleri aldı?" sorularının cevabını araştıran MasterChef izleyicileri için detaylar haberimizde...

Osman Sezener Kimdir?
osman sezener,şef,masterchef,od urla,yemek tarifi,tv8

New York Fransız Mutfağı'nda eğitim alan ve GQ Men ödüllerinde "Yılın Şefi" ödülünün sahibi olan Osman Sezer'in hayatı ve kariyer geçmişi araştırılmaya devam ediyor. İzmir Urla'da kendi restoranını işletmeye devam eden ünlü Şef Osman Sezer kimdir, kaç yaşında, nereli? Haberimizde...

Osman Sezener Kimdir?

OSMAN SEZENER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

1982 yılında İzmir'de dünyaya gelen Osman Sezener, İzmir Amerikan Lisesi'nden mezun olduktan sonra eğitimine Bilkent Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde devam etmiştir. Sonrasında, New York Fransız Mutfağı'nda eğitimini tamamlayan Sezener, 2010-2016 arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 

Amerika, İtalya ve İstanbul'da önemli mutfaklarda çalışan Osman Sezener, yarı Alman yarı Girit köklerine sahiptir. Yurt içi ve yurt dışı seyahetlerinde sokak yemekleri ile tanışması ile birlikte, iyi restoranlarda yediği yemekler de, Sezener'in damak tadının gelişmesinde büyük rol oynamıştır. 

Kariyer yolculuğu boyunca eğitimler alarak kendini geliştiren Sezener, İzmir'e dönerek ailesinin Ristorante Pizzeria Venedik adındaki yeni markasını genişletmek için çalışmış ve Venedik Catering ve Venedik Pizza Express'i meydana getirmiştir. 

İlerleyen yıllarda, Osman Sezener, büyüdüğü bölgenin toprağından ve denizinden elde ettiği malzemeyi odun ateşinde, en doğal haliyle pişirdiği bir restoran açarak, oldukça başarılı bir işletmenin sahibi olmuştur. Türkiye'nin her yerinden ziyaretçilerini ağırlayan ve özel tatları onlarla buluşturan OD Urla adındaki restoranı, 2018 yılının sonuna doğru açılarak binlerce kişiye ev sahipliği yapmıştır. 

Osman Sezener Kimdir?

Osman Sezener, Ecem Sezener ile evlidir ve çiftin bir çocuğu vardır. Türkiye'nin köklü sivil toplum kuruluşlarından Mutfak Dostları Derneği, "Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri"nde, Osman Sezener 2020 yılında "Yılın Türk Şefi" ödülünün de sahibi olmuştur. 

Osman Sezener, GQ Men Of The Year 2020 Ödül Töreni'nde, "Yılın Şefi" seçilmiştir. Osman Sezener'e ödülünü takdim eden Ayhan Sicimoğlu ise, "Bu sene en iyi şef, Od Urla’dan Osman Sezener. Osman, damağı ve bileği güçlü bir adam. Onun da ötesinde kocaman bir yüreği var. Ödülü hakkıyla aldı." diyerek bu ödülü Sezener'in hak ettiğinin altını çizmiştir.

Ödül Töreni'nde İzmir'den selamlarını ileten Sezener, "Bu yıl doğanın ve sürdürülebilirliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Urla’daki felsefemiz de sıfır kilometre pişirme etrafında, civardan aldığımız ürünlerle en ilkel pişirme yöntemi ile . 2020 bize öğretti. GQ ailesinine teşekkür ediyorum. Lezzet sizin peşinizi hiç bırakmasın." diyerek, ödül törenine konuşması ile damgasını vurmuştur. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...