Tgrt Haber
01 Şubat 2022 16:35 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:09

Formula 1'de yeni karar: Pilotlar dahil tüm personele zorunlu olacak

Milyonlarca kişi tarafından her sene heyecanla takip edilen Formula 1 için yetkililer yeni bir karar aldı. 2022 sezonunda yapılacak etkinliklere katılan tüm personellere kovid-19 aşı zorunluluğu getiren yetkililer, en az 2 doz aşısı olmayan kimsenin takımların faaliyet gösterdiği padokta çalışamayacağını bildirdi.

Formula 1'de yeni karar: Pilotlar dahil tüm personele zorunlu olacak
formula 1,,aşı,

Tüm dünyada milyonlarca tutkunu olan Formula 1, 2022 sezonunda yer alan tüm personele Kovid-19 aşı zorunluluğu getireceğini duyurdu. En az 2 soz aşı olmayan görevlilerin, takımların faaliyet gösterdiği padokta çalışamayacağını belirten yetkililer, kararın sürücüler, takımlar, medya, ağırlama çalışanları ve yarışlara katılan konuklar dahil olmak üzere F1'de çalışan tüm personel için geçerli olacağını bildirdi.

"MUAFİYET KABUL EDİLMEYECEK"

Yeni sezonla birlikte aşı zorunluluğunun getirileceğini doğrulayan Formula 1 sözcüsü, yaptığı açıkalmada şu ifadelere yer verdi: 

"F1, tüm seyahat eden personelin tamamen aşılanmasını zorunlu kılacak ve muafiyet kabul etmeyecek"

Formula 1'de yeni karar: Pilotlar dahil tüm personele zorunlu olacak
Formula 1; tek kişilik, açık tekerlekli otomobil yarışlarının en yüksek düzeyini oluşturan yarışlar dizisidir. 

BBC'nin haberine göre, yönetimin yarışların düzenlendiği her ülkenin Kovid-19 kurallarını da takip edeceği ve bunlara tamamen uyacağı da aktarıldı.

AŞI KARŞITI TEK HAREKET MERWE'DEN GELMİŞTİ

Formula 1’de bugüne kadar görülen tek aşı karşıtı hareket, tıbbi yardım aracının sürücüsü Alan van der Merwe tarafından yapılmıştı. Merwe, aşı olmayı reddettiği için geçtiğimiz sezon bazı yarışlara katılamamıştı. Öte yandan takımlar, ülkelere girişlerde kurallara göre personelinde değişiklik yapma hakkına sahiplerdi. Yeni aşı zorunluluğu kuralının ardından F1 dünyasından aşı karşıtı bir açıklama yapan ismin çıkıp çıkmayacağını ise zaman gösterecek.

Formula 1'de yeni karar: Pilotlar dahil tüm personele zorunlu olacak
F1; bir yıl boyunca, her birine Grand Prix adı verilen ve değişik ülkelerde özel yollarda koşulan yarışlardan oluşur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...