Tgrt Haber

10 asılı cesedin ardından 8 asılı ceset daha Meksika'da korkunç cinayetler

24 Kasım 2021 08:59
10 asılı cesedin ardından 8 asılı ceset daha Meksika'da korkunç cinayetler
meksika,,ceset,

Meksika'nın Zacatecas eyaletinde geçtiğimiz hafta bulunan 10 asılı cesedin ardından 8 ceset daha asılı halde bulundu.

Meksika'nın Zacatecas eyaltinde bulunan Cuauhtemoc şehrinde geçtiğimiz günlerde köprüye asılı 9 ceset köprünün yakınlarında da 1 ceset bulunmasının ardından toplamda 10 kişinin öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Son olarak ise ülkenin Fresnillo şehrinde farklı noktalarda asılı halde toplam 8 ceset daha bulundu. 

Zacatecas Eyaleti Kamu Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ilk olarak bugün sabah saatlerinde vatandaşlardan gelen ihbar üzerine harekete geçen güvenlik güçlerinin, karayolu üzerinde bulunan bir köprüde iple asılmış ve yarı çıplak halde 3 ceset bulduğu ifade edildi. Güvenlik güçlerinin kısa süre sonra Fresnillo'nun farklı bölgelerinde ise ağaçlara asılı halde 5 ceset daha tespit ettiğini belirten Bakanlık, asılı halde bulunan toplam ceset sayısının 8'e yükseldiği kaydetti.

10 asılı cesedin ardından 8 asılı ceset daha Meksika'da korkunç cinayetler

Cesetlerin güvenlik güçleri tarafından inceleme yapılmak üzere adli tıp kurumuna gönderildiğini bildiren Bakanlık, mağdurların kimliklerinin ise henüz belirlenemediğini aktardı.

FRESNILLO SUÇ YOĞUNLUĞUNDA 5. SIRADA

Zacatecas Eyaleti Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, yaşanan olayla ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtilirken, eyalet güvenlik yetkilileri, olayın yaşandığı çevrede huzuru sağlamak adına polis varlığının güçlendirildiğini bildirdi.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador düzenlediği basın toplantısında, Fresnillo kentinin ülkede suç yoğunluğu açısından 5. sırada olduğunu belirterek, artan şiddet olayları nedeniyle önümüzdeki günlerde Zacatecas eyaletini ziyaret edeceğini ve yerel yetkililer ile bölgedeki güvenlik sorunları hakkında görüşeceğini kaydetti.

10 asılı cesedin ardından 8 asılı ceset daha Meksika'da korkunç cinayetler

TOPLU MEZARDA 65 CESET

Meksika'nın Veracruz eyaltine bağlı Alvaradı kentinde bulunan gizli bir mezarda, geçtiğimiz haftalarda çok sayıda ceset bulunmuştu. Yetkililer, savcılık ve polis eşliğinde mezardan çıkarılan cesetlerin toplamda 65 kişiye ait olduğu bilgisini paylaşmıştı.

Cesetlerin üzerinden kişisel eşyalar, banka kartları, kimlik bilgileri çıkarken kurbanların 2011-2012 yılları arasında çeteler arasındaki hesaplaşma sonucunda öldürüldüğü tahmin ediliyordu.

10 asılı cesedin ardından 8 asılı ceset daha Meksika'da korkunç cinayetler

19 CESET DAHA

Geçtiğimiz aylarda Meksika'nın Zacatecas eyaletinde bir ihbar üzerine yetkililer, işkence izleri ve kurşun yaraları bulunan 9 ölü bedenle karşılaştıklarını açıkladı. 9 cesetten önce bir evde 10 işkence mağduru cansız beden bulunan Zacatecas eyaletinde şiddet olayları son zamanlarda artış gösteriyor.

KUYUDA 20 CESET

Veracruz eyaletine bağlı Omealca kasabasında bir evin yakınlarındaki artezyen kuyusundan 20 ceset çıktı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...