Tgrt Haber
27 Aralık 2014 17:35

13 kilo bombayla yakalanan Sırplıya 30 gün gözaltı

Priştine Mahkemesi, yaklaşık 13 kg patlayıcıyla yakalanan Sırbistan vatandaşı Slobodan Gavriç hakkında 30 günlük gözaltı kararı aldı.

13 kilo bombayla yakalanan Sırplıya 30 gün gözaltı
bomba, patlayıcı, DÜNYA Haberleri,

Priştine'nin Dragodan semtinde aracında yaklaşık 13 kilo patlayıcı bulunan Sırbistan vatandaşı Slobodan Gavriç için 30 günlük gözaltı kararı verildi. Kararı veren Mahkeme Başkanı Hamdi İbrahimi terör şüphesiyle yakalanan Sırbistan vatandaşı Slobodan Gavriç’in, 30 günlük gözaltı kararını kabul ettiğini vurgularken, terör saldırısı girişimini reddettiğini, ancak 13 kilo ağırlığındaki bombaları satış için getirdiğini söylediğini bildirdi. Savcı Drita Haydari, zanlı için 20 yıla kadar hapis cezası isteyeceğini açıkladı. Kosova güvenlik kurumlarının içerisindeki bir kaynak konuyla ilgili ‘Blic’ gazetesine yaptığı açıklamada saldırganın büyük olasılıkla Priştine’deki ‘Fatih Sultan Mehmet Camii'ni hedeflediğini öne sürdü.

"AMAÇ DİNLER ARASINDAKİ ÇATIŞMAYI KIŞKIRTMAKTI"

Bu kaynaklar şu değerlendirmeyi yaptı:

"Amaç, namaz sırasında bombanın atılması ve bununla dinler arası çatışmayı kışkırtmaktı. Özellikle IŞİD terör örgütüyle bağlantılı oldukları belirlenen şüphelileri, Kosova Polisi’nin tutuklamasından sonra olayların patlak vermesi hedefleniyordu."

BOMBALAR PATLATILMAYA HAZIR

Güvenlik kurumları içerisindeki bu kaynak araçta ele geçirilen 13 kilo ağırlığındaki bombaların monte edilmiş halde olduğunu ve uzaktan kumandayla patlatılmak için hazır durumda olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...