Tgrt Haber

40 yıllık sır! Polis, Türk diplomatı öldüren katilin ses kaydını yayımladı, tanıyana 1 milyon dolar

04 Ağustos 2022 09:36 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 09:53
İki Türk sabah saatlerinde evinden ayrılırken silahla vurularak öldürüldü.
Şarık Arıyak,Engin Sever

40 yıl önce Avustralya’nın Sydney şehrinde öldürülen Türk Başkonsolos Şarık Arıyak ve ataşe Engin Sever suikastı ile ilgili yıllar sonra yeni bir gelişme yaşandı. Avustralya polisi, katillerini bulmak için suikastı üstlenen kadının ‘sesli mesajı’nı yayımladı.

İki Türk sabah saatlerinde evinden ayrılırken silahla vurularak öldürüldü.

Avustralya’nın Sydney şehrinde 40 yıl önce öldürülen Türk Başkonsolos Şarık Arıyak ve ataşe Engin Sever suikastı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.  50 yaşındaki Şarık Arıyak ve Güvenlik Ataşesi 28 yaşındaki Engin Sever, 17 Aralık 1980’de Dover Heights’ta evden işe gitmek üzere çıkarken vurularak öldürüldü. 

2019’DA DOSYA YENİDEN AÇILDI

Avustralya polisi 2019 yılında diplomat cinayetiyle ilgili dosyayı yeniden açtı. Polis dün iki Türk’ün öldürülmesinden kısa bir süre sonra bir medya kuruluşunu arayan ve ‘Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları’ adına suikastın sorumluluğunu üstlenen kadının telefon görüşmesi kaydını yayınladı. Bir dakikalık kaydın faili meçhul cinayetlerde yeni ipuçlarını ortaya çıkarabileceği bekleniyor.  Telefondaki kadın “Türk kurumları hedefimizdir” diye konuşuyor.  Polis, ‘...’nin yazarları’ bölümünden sonra söylenen kelimeleri deşifre etmek için yardım istedi. Terörle Mücadele ve Özel Taktikler biriminden Komiser Yardımcısı Mark Walton, halktan ses kaydının dikkatli bir şekilde dinlemesini ve şüpheli bir durumda güvenlik birimlerine iletmesini istedi. 

1 MİLYON DOLAR ÖDÜL

Ayrıca Avustralya polisi, kadının tespitinde yardımcı olan kişiye 1 milyon dolar ödül verileceğini de hatırlattı. Dosyanın yeniden açılması ve gündeme gelmesiyle beraber polis dalgıçları Ağustos 2020’de Sydney Limanı’nın zeminini her hangi bir suç aleti bulmak için taramıştı.  

Ermeni terör örgütü ASALA, 1975 ile 94 yılları arasında Türkiye dahil, Türk ve diğer sivil ve diplomatik hedeflere saldırı düzenlemişti. 

 

Kaynak: SMH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...