Tgrt Haber
05 Ağustos 2022 07:35 - Güncelleme : 05 Ağustos 2022 08:24

Son dakika: 58 bin ton mısır yüklü 3 tahıl gemisi Ukrayna limanından hareket etti

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun çabası ile oluşturulan tahıl koridorunda işleyiş hız kesmeden devam ediyor. İlk geminin yola çıkmasının ardından sabahın erken saatlerinde 33 bin ton mısır yüklü ‘NaviStar’ adlı ikinci gemi Odesa’dan hareket etti. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Polarnet, Rojen ve Navistar isimlerini taşıyan 58 bin ton mısır yüklü 3 geminin Türkiye, İngiltere ve İrlanda’ya gitmek üzere hareket ettiği duyuruldu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika: 58 bin ton mısır yüklü 3 tahıl gemisi Ukrayna limanından hareket etti
tahıl,mısır,ukrayna,odesa

Türkiye’nin girişimleri ile 22 Temmuz’da Rusya, Ukrayna, Birleşmiş Milletler ve Türkiye arasında imzalanan 'Tahıl sevkiyatı' anlaşması kapsamında ilk tahıl yüklü gemi ‘Razoni’ İstanbul’dan geçerek Lübnan’a doğru hareket etti.  İstanbul’daki merkezden kontrol edilen gemide koridorun etkin şekilde çalışması için önlemler alındı.

3 GEMİ DAHA YOLA ÇIKTI

Tahıl koridorunun sorunsuz işlemesinin ardından Odesa’dan ikinci gemi de yola çıktı. Navi Star isimli 33 bin ton mısır yüklü geminin sorunsuz bir şekilde yine yoluna devam etmesi bekleniyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada geminin Ukrayna’dan İrlanda’ya gideceği ve İstanbul’un kuzeyinde Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetime tabi tutulacağı duyuruldu.

58 BİN TON MISIR TAŞIYOR!

Toplamda 58 bin ton mısır taşıyan Polarnet, Rojen ve Navistar gemileri Ukrayna'dan yola çıktı.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1555417519296487424

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna'dan yola çıkan tahıl gemileriyle ilgili şu bilgileri verdi:

  • Ukrayna’dan İrlanda’ya gidecek olan ve 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı "Navistar" isimli gemi Odesa Limanı’ndan hareket etti. Gemi İstanbul’un kuzeyinde Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetime tabi tutulacak. 
  • 13 bin ton mısır taşıyan ikinci gemi de Ukrayna’dan İngiltere’ye gitmek üzere Çernomorsk Limanı’ndan hareket etti. Malta bayraklı Rojen isimli geminin seyri de Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından an be an takip ediliyor.
  • Ukrayna’nın Çernomorsk Limanı’nda bekleyen Polarnet isimli Türk bayraklı gemi de Karasu’ya gelmek üzere hareket etti. 12 bin ton mısır taşıyan gemi Karasu’ya varmadan önce İstanbul’un kuzeyinde Müşterek Denetleme Timi tarafından denetime tabi tutulacak.

GEMİLERE SIKI TAKİP

Gemilerin takibi uydudan ve İHA’larla yapılırken kontroller varış limanında gerçekleştirilecek. Sinyalini kapatan, liman uğrak noktaları konusunda şeffaf bilgi vermeyen gemiler Türk karasularına alınmayacak.

Son dakika: 58 bin ton mısır yüklü 3 tahıl gemisi Ukrayna limanından hareket etti

Son dakika: 58 bin ton mısır yüklü 3 tahıl gemisi Ukrayna limanından hareket etti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...