Tgrt Haber

9 yıldır kayıp olan Malezya uçağının izine rastlandı! Pilotla ilgili çarpıcı iddia: İzini kaybettirmek için zikzak çizmiş

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
02 Eylül 2023 11:53 - Güncelleme : 02 Eylül 2023 14:03
9 yıldır kayıp olan Malezya uçağının izine rastlandı! Pilotla ilgili çarpıcı iddia: İzini kaybettirmek için zikzak çizmiş
Malezya uçağı

Malezya Havayolları'nın izine 9 yıl aradan sonra rastlandı. Mart 2014'te 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatıyla birlikte hiçbir ipucu bırakmadan kaybolan uçağın pilotunun izini kaybettirmek için zikzak çizdiği ortaya çıktı. 

Malezya Havayolları'nın Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan MH370 sayılı uçağı, Mart 2014'te 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatıyla birlikte hiçbir ipucu bırakmadan kayboldu. 9 yıldır süren uluslararası arama çalışmasına rağmen uçakla ilgili herhangi bir ize rastlanmadı. 9 yıldır kayıp olan yolcu uçağıyla ilgili yeni bir kayıt ortaya çıktı. 

Uçağın Vietnam hava sahasına girmesi planlanırken, uçakla saat 01:21'de iletişim kesildi. Daha sonra tekrar alınan sinyaller, uçağın rotasından çıkarak batıya, Malay Yarımadası'na doğru ilerlediğini gösterdi. Ancak uçağın tam olarak nereye gittiği tespit edilemedi. Uçağın kaybolması, birçok spekülasyona ve teoriye neden oldu. Bazıları, uçağın kaçırıldığını ve bazı teröristler tarafından kullanılmak üzere gizlendiğini iddia etti. Diğerleri, uçağın pilot veya mürettebat üyeleri tarafından kaçırıldığını öne sürdü.

UÇAK NEREDE OLABİLİR? 

Yaklaşık 7.5 saat sonra 227 yolcusu ve 12 mürettebatıyla okyanusa çakılmadan önce yakıtının bittiğine inanılıyor. Richard Godfrey, Dr. Hannes Coetzee ve Profesör Simon Maskell, 31 Ağustos Çarşamba günü 299 sayfalık bir rapor halinde yayınlanan yeni araştırmalarıyla bu durumu değiştirmeyi umuyorlar. Amatör radyo teknolojilerinin ya da zayıf sinyal yayılım raportörünün (WSPR) kendilerini, uçağın enkazının Avustralya'nın Perth kentinin bin 560 km batısında aranması gerektiğine inandırdığını iddia ediyorlar.

9 yıldır haber bekliyorlar

125 HATA BULUNDU

Araştırmacılar, bir uçak WSPR üzerinden uçtuğunda sinyali bozduğunu ve bu bilginin erişebildikleri uluslararası bir veri tabanında saklandığını açıkladılar. Amatör telsiz teknolojisinde, MH370'in radardan düştükten ve telsiz bağlantısını kestikten sonra altı saat boyunca uçuş yolunu takip etmelerini sağlayan bu hatalardan 125 tanesini buldular.

Bu yeni bilgiler, Boeing ve Inmarsat'tan gelen uydu verileri ve sürüklenme analizi verileriyle birleştirildiğinde, ekibin kaza alanını üçgenleştirdiklerine inanmalarına yol açıyor.
Uzun süredir pilotun, hızlı bir alçalmaya başlamadan önce ve sonsuza dek kaybolmasını sağlamak için uçağı zikzak yaparak uçurduğunu savundu.

PİLOT YAKALANMAMAK İÇİN ZİKZAK ÇİZMİŞ 

Godfrey, araştırmacılar Dr. Hannes Coetzee ve Profesör Simon Maskell ile birlikte, uçağın son konumuna olan son iletişiminden sonraki altı saatlik uçuş yolunu takip ettiklerine inanıyor. The Sun'a şunları söyledi: "Yakıt bitene kadar 6,5 saatten fazla düz bir çizgide uçarsanız, son konumunuz kolayca tahmin edilebilir. Bunun yerine, "pilot sık sık dönüşler yapıyordu ve navigasyon yol noktalarını seçerken dikkatliydi. Ancak asla bir uçuş rotasına katılmadı” dedi. 

Yeni veriler, pilot Zaharie Ahmad Shah'ın uçağı bilerek düşürdüğü veya bir kaçırma olayının gerçekleşmiş olabileceği iddialarını güçlendiriyor. 

Arama çalışmalarına ilk etapta 14 ülke katılmış, daha sonra bu sayı 26'ya yükselmişti. Çalışmalara çeşitli ülkelerden 80 gemi katıldı. Uçağa dair okyanusta tek bir parça bulundu. 

Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...