Tgrt Haber

Tuvalet kağıdından çeliğe kadar! Avrupa Birliği düğmeye bastı Rusya'ya yeni yaptırımlar yolda

29 Eylül 2022 09:08 - Güncelleme : 29 Eylül 2022 09:33
Tuvalet kağıdından çeliğe kadar! Avrupa Birliği düğmeye bastı Rusya'ya yeni yaptırımlar yolda
ukrayna,rusya,avrupa birliği

Avrupa Birliği, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi askeri seferberlik ilan etmesinin ardından Rusya'ya 8. yaptırım paketini açıkladı. AB yaptırım kapsamında tuvalet kağıdı, tıraş ürünleri, sabun, diş ipi ve deodorant gibi ürünleri ithalat yasağı kapsamına aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgalinde 7 ay geride kalırken Rusya elle tutulur bir zafer elde edemedi. Geçtiğimiz günlerde de Vladimir Putin, kısmi askeri seferberlik ilan ederek 300 bin askerin silah altına alınacağını duyurdu. Rus liderin bu kararının ardından Avrupa Birliği, Putin'in önünü kesebilmek için yeni yaptırım kararları almaya hazırlanıyor. 

Moskova'yı ticaret gelirinden mahrum etmek isteyen AB, sabun ve tıraş ihtiyacından tuvalet kağıdı ve deodoranta kadar Rus yapımı hijyen ürünlerinin ithalatını yasaklamayı önerdi. Çarşamba günü Brüksel'de açıklanan sekizinci Rus karşıtı yaptırım dalgası, birkaç çelik ürününün ithalatını da yasaklayacak ve Rus petrolüne bir fiyat sınırı koymaya çalışacak.

''SAHTE REFERANDUM KARARINI TANIMIYORUZ''

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Brüksel'de yaptığı açıklamada , "Ukrayna'daki sahte referandumları ve herhangi bir ilhakı kabul etmiyoruz ve Kremlin'e bu gerginliğin daha da artmasını ödemeye kararlıyız" dedi .

Leyen'e göre, önerilen yaptırım paketinin Rusya'yı "ek 7 milyar euro gelirden" mahrum etmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...