Tgrt Haber
11 Eylül 2021 17:36

ABD 11 Eylül'ü anıyor! Herkes oradaydı!

Dünyanın en sarsıcı terör eylemlerinden biri olan 11 Eylül saldırılarının 20. yılı anma törenleri başladı. New York'taki sıfır noktasında başlayan anma törenlerine ABD Başkanı Joe Biden, eşi Jill Biden, eski başkanlar Barack Obama ve Bill Clinton da eşleriyle birlikte katıldı. Törende duygusal anlar yaşandı ve ilginç bir detay dikkat çekti.

ABD 11 Eylül'ü anıyor! Herkes oradaydı!
ABD,11 Eylül saldırısı

ABD’de hatta dünyadaki en büyük kitlesel terör eylemlerinden biri olan 11 Eylül saldırısının üzerinden 20 yıl geçti. New York'ta sıfır noktasında başlayan anma töreninde ölümcül saldırılarda hayatını kaybeden yaklaşık 3 bin kişi için 1 dakikalık saygı duruşu düzenlendi.

ESKİ BAŞKANLAR DA KATILDI

New York'taki anıt meydanında kurbanların yakınlarından oluşan bir kalabalığa ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkanlar Barack Obama, Bill Clinton, Kongre üyeleri ve diğer devlet adamları eşlik etti. Anıt, ikiz kulelerin kaçırılan uçaklar tarafından çarpılıp yıkıldığı yerde duruyor.

BİDEN 3 YERİ ZİYARET EDECEK

ABD Başkanı Joe Biden, anma etkinlikleri kapsamında, 11 Eylül saldırılarında kaçırılan uçakların çarptığı üç yeri de ziyaret edecek. Biden ilk olarak bugün "İkiz Kuleler" olarak da bilinen ve saldırılarda yerle bir olan Dünya Ticaret Merkezi'nin bulunduğu New York'taki anma törenine katıldı. ABD Başkanı buradan Pensilvanya eyaletine geçecek. Biden, kaçırılan uçaklardan birinin başka bir hedefi vuracakken yolcularca engel olunup düşürüldüğü tarladaki etkinliğe de katılacak. Ardından ABD ordusunun sembolü Pentagon'daki anma törenine katılmak için Washington'a dönecek.

ABD 11 Eylül'ü anıyor! Herkes oradaydı!

BİDEN ALINAN DERSİ AÇIKLADI, DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Biden, katıldığı anma törenlerinde konuşma yapmadı, Cuma akşamı 11 Eylül'ün 20'nci yıldönümü vesilesiyle yaptığı bir konuşmanın görüntüsünü yayınlandı. Biden buradaki konuşmasında ulusal birlik duygusuna vurgu yaparak "Bana göre 11 Eylül'den alınan esas ders şu: Birlik bizim en büyük gücümüz" ifadelerini kullandı. 
Binlerce kişinin katıldığı törende sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kurbanların yakınları gözyaşları içinde ölenlerin isimlerini tek tek okudu. 

11 EYLÜL’DE NELER YAŞANDI?

11 Eylül 2001 Salı günü, saldırganlar uçmakta olan 4 Amerikan yolcu uçağını kaçırmış ve New York'taki iki gökdelene çarparak binlerce kişinin ölümüne neden olmuştu. Bu saldırılar, dünyanın en sarsıcı kitlesel terör eylemlerinden biri olarak tarihe geçti. Kaçırılan bu uçaklar New York ve Washington'ın simgeleşmiş binalarına çarpmak için güdümlü füze gibi kullandılar. Uçaklardan ikisi New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin binaları olan İkiz Kuleler'e çarptı. Kuleler adeta eridi.  Saldırılarda, toplam 2977 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 2.977 kişinin isimleri tek tek okundu.

ABD 11 Eylül'ü anıyor! Herkes oradaydı!

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...