Tgrt Haber
01 Şubat 2022 09:16 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:45

ABD askerleri Ukrayna’da! Füze eğitimi verdi

Rusya ile Ukrayna arasında yükselen gerilim devam ediyor. ABD askerleri ülkeye gönderilen füzeler için Ukrayna ordusuna eğitim verdi.

ABD askerleri Ukrayna’da! Füze eğitimi verdi
Rusya,Ukrayna,ABD

Rusya'nın sınırdaki askeri yığınağı devam ederken Ukrayna tarafı da savunma birliklerine eğitimler veriliyor.  Ülkede sivillere temel savunma taktikleri öğretilirken bir yanda da ordu yeni silahlar için eğitim alıyor. ABD tarafından gönderilen m141 roketatarları için ABD askerleri Ukrayna ordusuna eğitim vermeye başladı. 

ABD Florida Ulusal Muhafızları'nın ülkenin Polonya sınırı yakınlarındaki Lviv kentinde verdiği eğitime dair görüntüler Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Görüntülerde askerlerin eğitimlerini tam teçhizatlı bir şekilde yaptığı görüldü. Bu görüntülerin paylaşılması Moskova'ya bir mesaj olarak algılandı. Bu görüntüler, ABD'nin Ukrayna'ya olan desteğini bir kez daha net bir şekilde ifade ediyor. 

ABD askerleri Ukrayna’da! Füze eğitimi verdi

KRİZ O ADIMLA BAŞLADI

Rusya ile Ukrayna'yı karşı karşıya getiren kriz dönemin Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Anlaşması'nı imzalamaması ile başladı. Ardın dan 21 Kasım 2013'te ülkede gösteriler başladı. Yanukoviç'in, gösterilerin büyümesi üzerine Şubat 2014'te ülkeden kaçmasının ardından ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinin Donetsk ve Lugansk şehirlerinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar bağımsızlıklarını ilan etti. Bunun üzerine ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında çatışmalar başlamış, 18 Mart 2014'te bölge Rusya tarafından ilhak edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...