Tgrt Haber

ABD Büyükelçisi Jeff Flake'ten İsveç ve Suriye mesajı

22 Haziran 2023 11:11 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 11:34
ABD Büyükelçisi Jeff Flake'ten İsveç ve Suriye mesajı
abd,jeff flake,isveç,suriye

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Ankara'da düzenlenen ABD'nin 247. Bağımsızlık günü Resepsiyonu'nda yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Flake, açıklamalarında  İsveç'in NATO üyeliği tartışması, ABD ile F-16 görüşmeleri gibi konulara değindi.

Ankara'da ABD'nin 247. Bağımsızlık Günü Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını cevaplayan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, İsveç'in NATO üyeliği konusunda mesajını verdi. Büyükelçi Flake, "İsveç'in NATO üyesi olmasının zamanı geldiğine inanıyoruz." dedi. İsveç'in üyeliği için 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılacak NATO Liderler Zirvesi'ni işaret eden Flake, şunları söyledi:

''Her zaman Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçlarına dikkat çekilmeli, İsveç de gerekli önlemleri almalı derdim. Biz aldıklarına inanıyoruz. Vilnius'a kadar veya Vilnius'ta İsveç'in tam üye olacağını umuyoruz.''

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ İÇİN ERKEN

ABD Büyükelçisi, Vilnius'ta olası bir liderler görüşmesi için "Şu aşamada duyuracağımız bir görüşme yok. Ancak görüşme olup olmayacağını duyurmak için de erken." ifadesini kullandı.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake'ten İsveç ve Suriye mesajı

''F-16 SATIŞINDA KONGRE'NİN ROLÜ GÜÇLÜ''

F-16 satışları hakkında da açıklama yapan Flake, ''ABD yönetimi İsveç'in NATO üyeliği ile Türkiye'ye F-16 satışı arasında bir bağ olmadığını söylüyor. Ama Kongre'nin askeri satışlarda güçlü bir rolü var. Kongre ki ben iyi biliyorum çünkü 18 yıl Kongre üyesiydim NATO'nun genişlemesi konusunda çok güçlü duygulara sahip.'' ifadelerini kullandı.

ABD'NİN YPG'YE DESTEĞİ

Suriye konulu Astana görüşmeleri sonrası yapılan ortak bildiri de gündemdeydi. Flake'e, ABD'nin DAEŞ'le mücadele adı altında PYD-PKK ile yapılan ortaklık yerine Türkiye ile ortaklık düşünüp düşünmediği soruldu. ABD Büyükelçisi Flake, konuyla ilgili şunları söyledi:

''Buradaki ortaklıklar ve çabaların her zaman için taktiksel, durumsal ve geçiçi değerlendirildiğini her zaman söyledim. Bizim oradaki hedefimiz DAEŞ'ten kurtulmak.Türkiye zaten DAEŞ karşıtı kampanyanın ortağı, hep iletişim halindeyiz. Bazı farklılıklar olsa da bunları çözmeye çalışıyoruz. Eğer DAEŞ'ten kurtulmak için misyonumuzu yerine getirmek için farklı yöntemler varsa bunları da dikkate alırız.''

''ESAD REJİMİNİN TANINMASINA KARŞIYIZ''

Esad rejimini tanımaya yönelik adım atanları da eleştiren ABD Büyükelçisi, ''Pek çok ülkenin Esad rejimini tanıması ile birlikte bazı şeylerin Suriye'de değiştiğini görüyoruz. Biz buna hala karşıyız.'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...