Tgrt Haber
04 Ağustos 2022 13:36 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 13:49

ABD gizemli olayı konuşuyor! İki pilotla kalktı, tek kişiyle indi

ABD'de uçuş sırasında arızalanan CASA 212-200 tipi uçaktan 2 pilottan biri atladı ve hayatını kaybetti. Uçak tek pilotla iniş yaparken olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Fox News
ABD gizemli olayı konuşuyor! İki pilotla kalktı, tek kişiyle indi
Uçak kazası

Geçtiğimiz hafta ABD'de uçuş sırasında arızalanan CASA 212-200 tipi uçak Raleigh Durham Uluslararası Havalimanı’na acil iniş yaptı. Ancak uçakta bulunan iki pilottan biri uçak arıza yaptıktan sonra uçuş esnasında atladı. Uçak tek pilotla havaalanına inerken diğer ise hayatını kaybetti.  Ajansların ilk geçtiği bilgide 23 yaşında olduğu öğrenilen yardımcı Pilot Charles Hew Crooks'un uçaktan düştüğü, diğer pilotun hafif yaralı olduğu ve hastanede götürüldüğü kaydedildi. 

BİR EVİN BAHÇESİNDE BULUNDU! ÜZERİNDE PARAŞÜT YOKTU

Olayın ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sonrası yardımcı pilotun cansız bedeni uçağın indiği noktaya yaklaşık 50 km mesafedeki bir evin arka bahçesinde bulundu. Charles Hew Crooks'un üzerinde paraşüt olmadığı açıklandı. Federal Havacılık İdaresi konu ile soruşturma başlatırken, ABD'nin konuştuğu olayda ayrıntılar ortaya çıkıyor. 

"DUYDUĞUM EN ÇILGIN ŞEY"

Wake County Acil Durum Yönetimi, uçağın çağrıdan yaklaşık 18 dakika sonra iniş yaptığını açıkladı. Federal Havacılık İdaresi'nden (FAA) bir hava kontrolörü, "Raleigh Havaalanı'ndan arıyorum. Sahaya gelen bir pilotumuz var. Yardımcı pilotu uçaktan atladı ve paraşütü olmadığı için yere çakılmış olabilir. İşte koordinatlar...” ifadelerini kullandı. FFA çalışanının da olay karşısında şoke olduğu görülen konuşmada, "Ne olduğunu bilmiyorum. Pilot tam anlamı ile 'pilotum atladı' dedi. Bu duyduğum en çılgın şey" dediği duyuluyor.

KAZA MI YOKSA KASIT MI? 

Pilot ve aynı zamanda avukat olan Fred Tecce, Fox News'e yaptığı açıklamada Crooks'un atlama ihtimalinin düşük olduğunu belirterek "Herhangi bir pilot iniş takımı arızasının önemli bir şey olmadığını bilir. Uçak yanıyorsa veya düşüyorsa bu farklı bir hikaye ancak iniş takımı arızası kontrolü elinizde tuttuğunuz sürece endişelenecek bir durum değildir" dedi. Tecce açıklanan rapora karşılık daha olası senaryonun Charles Hew Crooks'un bir kazaya kurban gitmesi olabileceğini öne sürdü ve "Pilot ve yardımcı pilot arasında bir şeyler yaşanmış olabilir. Pilot kapıyı açmaya çalışmış ve kayarak düşmüş olabilir. Crooks'un başına gelenler bir kaza mı yoksa bir hainlik mi göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Fox News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...