Tgrt Haber
25 May 2021 15:49

ABD: İsrail'in meşru müdafaa hakkını destekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü. Blinken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını meşru müdafaa hakkı olarak nitelendirip bu hakkı desteklediklerini söyledi.

ABD: İsrail'in meşru müdafaa hakkını destekliyoruz
blinken,abd,israil

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu'da diplomatik temaslara başladı. İsrail ile Hamas arasındaki ateşkese destek vermek için bölgeye giden Blinken, ilk olarak İsrail'i ziyaret etti.

ABD'DEN İSRAİL'E AÇIK DESTEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen Blinken, İsrail'in müdahalelerini meşru müdafaa olarak gördüklerini söyleyip bu konuda İsrail'e destek verdiklerini belirtti.

Saldırılar nedeniyle çok sayıda yerleşim yerinin yerle bir olduğu Gazze şehrinin yeniden inşasına katkı sağlayacaklarını açıklayan Antony Blinken, ziyaret sebebini şu sözlerle anlattı:

"Başkan Joe Biden, benden bugün buraya 4 nedenden dolayı gelmemi istedi. ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını göstermek, Batı Şeria ve Kudüs'te daha fazla istikrar sağlamak ve gerilimi azaltmak için çalışmaya başlamak, Gazze'nin yeniden inşasında hızlı bir başlangıç yapmak, Filistin halkı ve yönetimi ile ilişkimizi yeniden inşa etmeye devam etmek."

"İRAN'A KARŞI İŞ BİRLİĞİMİZ SÜRECEK"

İsrail ile ortaklıklarının süreceğinin altını çizen Dışişleri Bakanı Blinken, İran'ın bölgede istikrarı bozucu hamlelerine karşı iş birliği içinde olacaklarını dile getirdi.

"FİLİSTİNLİLER VE İSRAİLLİLER EŞİT YAŞAMALI"

Ateşkes fırsatından yararlanılması gerektiğini savunan Blinken, "Gazze ve Batı Şeria'daki fırsatları genişletmek için çalışmalıyız. Filistinliler de İsrailliler de eşit derecede güvenli yaşamalı, fırsatlardan eşit yararlanmayı, onurlu mumamele görmeyi hak ediyor" diye görüş belirtti.

"HAMAS ATEŞKESİ BOZARSA CEVABIMIZ SERT OLUR"

Sözlerine desteklerinden ötürü Amerika Birleşik Devletleri'ne teşekkür ederek başlayan İsrail Başbakanı Netanyahu ise bölgedeki normalleşme adımlarını artırmak için İsrail ve ABD'nin iş birliği yapması gerektiğine dikkat çekti. Netanyahu, Hamas'ın ateşkesi bozup kendilerine saldırması halinde ise çok sert biçimde karşılık vereceklerinin altını çizdi.

BIDEN'IN "YAHUDİ DEVLETİ" ÇIKIŞI

ABD Başkanı Joe Biden'ın "İsrail bağımsız bir Yahudi devleti olarak tanınana kadar barış olmayacak" açıklamasında haklı olduğunu söyleyen Netanyahu, "Anahar kesinlikle bu. Başkan Biden ile ancak bu kadar aynı fikirde olabilirdim" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...