Tgrt Haber
04 Aralık 2021 09:57

ABD istihbaratının sır belgesi sızdı! Rusya 175 bin askerle Ukrayna'ya saldıracak

ABD istihbaratı, Rusya’nın Ukrayna’ya 175 bin asker ile saldıracağı konusunda uyardı.

ABD istihbaratının sır belgesi sızdı! Rusya 175 bin askerle Ukrayna'ya saldıracak
ABD gizli belge,Rusya,Ukrayna&tt2;ya saldırı

Washington Post gazetesinde yayınlanan belgeye göre ABD istihbaratı, Rus ordusunun gelecek yılın başlarından itibaren Ukrayna’ya farklı cephelerden saldırı başlatacağını öne sürüldü. Rus birliklerinin konumlarını da içeren belgede, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimini 175 bin askerle yapacağı iddia edildi. Belgede yeni top ve dolaylı atış ekipmanının yanı sıra 50 taktiksel birliğin Rusya tarafından Ukrayna sınırına yakın birçok noktaya yerleştirildiği kaydedildi. 

RUSYA HEDEF ŞAŞIRTTI 

Ukrayna, Rusya’nın sınıra 94 bin asker yığdığını ileri sürerken ABD istihbaratının belgesinde şu anda taktik taburların toplam asker sayısının 70 bin civarında olduğunu kaydetti. Ancak bu sayının yakın zaman içinde 175 bine çıkacağının belirtildiği belgede, Rusya’nın hedef şaşırtmak için sürekli bir şekilde askerleri sınır boylarına sevk edip geri çektiği öne sürüldü.

İKİ KATI YIĞINAK 

Belgede, Rusya’nın daha önce sınıra yığınak yapmasının işgalin hazırlık tatbikatı olduğu ifade edildi. Rus ordusunun işgali hızlandırmak için çeşitli adımlar attığı da vurgulandı.  Washington Post gazetesine konuşan bir yetkili, Rusya’nın mevcut yığınağının bahar aylarında Ukrayna sınırına yaptığı yığınağın iki katı kadar olduğunu öne sürdü. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...