Tgrt Haber
14 Temmuz 2022 17:19 - Güncelleme : 14 Temmuz 2022 17:32

ABD istihbaratından şoke eden rapor: İran Trump'a suikast düzenleyecek

ABD Başkanı Biden Orta Doğu ziyaretini yaparken ABD istihbaratından çarpıcı bir rapor paylaşıldı. Raporda, ABD tarafından öldürülen Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin intikamını almak için İran’ın eski ABD Başkanı Donald Trump’a ve yönetimine suikast planladığı iddia edildi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Independent
ABD istihbaratından şoke eden rapor: İran Trump'a suikast düzenleyecek
Donald Trump,Joe Biden

Dünya en son eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin düzenlenen bir suikast ile öldürülmesini atlatamazken ABD istihbaratı tarafından hazırlanan bir rapor, ABD Başkanı Joe Biden’ın Orta Doğu ziyaretindeyken gündeme bomba gibi düştü.  Rapora göre İran, ABD tarafından öldürülen Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin intikamını almak için ABD Başkanı Donald Trump’a ve yönetimine suikast planlıyor. 

BİDEN’DAN ENDEŞE VEREN İRAN AÇIKLAMASI

Orta Doğu ziyaserini gçrekleştiren ABD Başkanı Biden, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog tarafından Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nda karşıladı. Bir brifingten sonra Biden, Yad Vashem müzesinde Holokost'tan kurtulanlarla bir araya geldi ve törenin ardından gözyaşlarını silerken görüntülendi. Daha sonra İsrail televizyonuna verdiği bir röportajda, ABD'nin İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için “son çare” olarak güç kullanacağını söyledi.

BİDEN GÖZYAŞI AKITTI 

Biden daha sonra ABD'nin Riyad yönetimi ile ilişkisini "yeniden şekillendirmek" amacıyla Suudi Arabistan'a gidecek. Aynı zamanda İsrail ile Körfez ülkeleri arasındaki Abraham Anlaşmalarını inşa etmek için adımlar atacak.  Washington'da kendi sorunlarıyla karşı karşıya olan Başkan Joe Biden, diğer ülkelerle işbirliğini güçlendirmek için ülke liderleriyle bir araya gelecek.

Biden, Çarşamba günü yayınlanan İsrail Kanal 12 ile yaptığı röportajda siyasi belirsizlik iddialarını küçümseyerek “Bireysel bir lidere değil, devlete bağlıyız” dedi.

Kaynak: Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...