Tgrt Haber

ABD Kılıçdaroğlu'nun telaffuzuna kafa yordu New York Times özel haber hazırladı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: New York Times
15 May 2023 06:25 - Güncelleme : 15 May 2023 06:43
ABD Kılıçdaroğlu'nun telaffuzuna kafa yordu New York Times özel haber hazırladı
kemal kılıçdaroğlu,seçim,abd

Türkiye'de gerçekleşen seçimleri merakla takip eden ABD basınından New York Times, ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun soyismine takıldı. Kılıçdaroğlu'nun nasıl telaffuz edildiğini merak eden ABD'liler için özel haber hazırlandı.

Türkiye'de gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimi, dünyada büyük yankı buldu. Sadece ulusal değil uluslararası medyanın da heyecanla takip ettiği seçim sonuçlarını manşetten ya da ana sayfadan gören dış basından ABD, Kemal Kılıçdaroğlu'nun soyismine takıldı. 14 Mayıs günü gerçekleşen seçimlerde oy oranını artıran ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun oylarını artırmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, seçim sürecine dair gelişmeleri anbean 'son dakika' uyarısıyla geçerken Kılıçdaroğlu hakkında ilginç bir haber hazırladı. Kılıçdaroğlu hakkında özel haber hazırlayan New York Times, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun soyisminin nasıl telafuz edildiğini anlattı.

ABD Kılıçdaroğlu'nun telaffuzuna kafa yordu New York Times özel haber hazırladı

''BİRÇOK KİŞİNİN SORDUĞU TEK SORU''

İşte Kılıçdaroğlu’nu böyle telaffuz ediyorsunuz” başlığıyla verilen haberde, ''Türk seçmeni cumhurbaşkanını seçerken birçok kişinin sorduğu tek bir soru var: Ana muhalefetteki Kemal Kılıçdaroğlu’nun soyadını nasıl telaffuz edeceksiniz'' denildi.

Kılıçdaroğlu’nun nasıl telaffuz edildiğine dair bir video da yayınlayan New York Times, ''74 yaşındaki muhalefet lideri Kılıçdaroğlu’nun isminin anlamı kılıç kuşananın oğlu olarak çevrilebilir. Ağız dolusu bir isim'' yorumu yapıldı.

Kaynak: New York Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...