Tgrt Haber
17 May 2022 10:47 - Güncelleme : 17 May 2022 15:48

ABD-Meksika sınırında raylı lüks tünel şoke etti: Sınır güvenliğin burnunun dibinde, 25 milyon dolar uyuşturucu çıktı

ABD-Meksika sınırında uyuşturucu transferi için kullanılan aktif bir tünel keşfedildi. Tünelde 25 milyon dolarlık uyuşturucu bulunurken 6 kişi gözaltına alındı. İçinde raylı sistemin, elektriği olan tünel yaklaşık 2 km uzunluğunda.

Konuyla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alındı.
ABD,Uyuşturucu,Meksika
Konuyla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alındı.

ABD makamları, ülkenin Meksika sınırında uyuşturucu saklamak ve taşımak amacıyla kullanılan uzun bir tünel keşfettiklerini açıkladı. Bugüne kadar fark edilmeyen tünel yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda. Tünel, Meksika’nın Tijuana kentinden California'daki bir endüstriyel depoya kadar uzanıyor. Yetkililer tünelin Meksika’dan ABD'ye eroin, metamfetamin ve fentanil kaçırmak için kullanıldığını açıkladı. Tünelde yapılan araştırmaya göre 25 milyon değerinde uyuşturucu madde ele geçirilirken 6 kişi de gözaltına alındı.

RAYLI SİSTEM, ELEKTRİK BİLE VAR

ABD'nin Kaliforniya Güney Bölgesi Başsavcısı Randy Grossman, tünelle ilgili olarak "Tünel yaklaşık 2 km uzunluğunda, 37 metre derinliğinde ve en geniş noktasında yaklaşık 1,5 metre çapında" diye açıklamalarda bulundu. Başsavcı Grossman, tünelin güçlendirilmiş duvarları, raylı sistemi ve havalandırma için elektriği olduğunu kaydetti.

25 MİLYON DOLARLIK UYUŞTURUCU

ABD'li yetkililer tünelin ne kadar süredir faaliyet gösterdiği konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak tünelde yapılan araştırmaya göre 25 milyon dolar değerinde uyuşturucu ele geçirildi. Uyuşturucular arasında kokain, meth ve eroin bulunuyor. Kolluk kuvvetleri, konuyla ilgili olarak Güney Kaliforniya’da yaşayan 6 kişini tutuklandığını ve kokain ticareti yapmakla suçlandığını söyledi. Tünelin çıktığı endüstriyel deponun ABD Gümrük ve Sınır Koruma Otay Mesa Giriş Limanı yakınında olduğuna dikkat çekildi. ABD makamlarının keşfedilen tünel hakkında yorum yapmadı.

ABD-Meksika sınırında raylı lüks tünel şoke etti: Sınır güvenliğin burnunun dibinde, 25 milyon dolar uyuşturucu çıktı

SON 6 YILDA 15’İNCİ TÜNEL

Yetkililer, tünelin bölgenin uyuşturucu ile ilgili arama tarama yapıldığı esnada keşfedildiğini açıkladı. Bölgede birkaç eve güvenlik güçlerince baskın yapıldı ve ardından tünel fark edildi. Yetkililer, sınır boyunca 2006'dan beri en az 15'inin tünelin keşfedildiğini söyledi. Araştırmaların ardından tünel betonla dolduruldu.

Geçtiğimiz hafta ABD sınır devriyesi, ABD'ye geçen çok sayıda seks suçlusu ve çete üyesini tutukladı. Tutuklananlar arasında cinsel suçlardan hüküm giymiş veya aranan 15 yasadışı göçmen ve çete üyesi bulunuyor. 

Kaynak: Fox
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...