Tgrt Haber

Yine bir George Floyd vakası! ABD polisi genci başından vurup öldürdü

14 Nisan 2022 09:50 - Güncelleme : 14 Nisan 2022 10:14

ABD'nin Michigan eyaletinde yine bir George Floyd vakası yaşandı. ABD polisi, siyahi bir kişiye kelepçe takamayınca başından vurarak öldürdü.

ABD polislerinin ırkçı şiddeti durmak bilmiyor...

ABD'nin Michigan eyaletinin Grand Rapids şehrinde 4 Nisan'da bir polis, Patrick Lyoya isimli siyahi genci, trafik çevirmesi esnasında başında vurarak öldürdü, görüntüler ortaya çıktı.

Polis departmanının yaka kamerası ve cep telefonuyla çekilden görüntülerde, çevirme esnasında arbede yaşandığı, beyaz bir polisin, üzerinde silah bulunmayan 26 yaşındaki siyahi Lyoya'yı yere yatırdıktan sonra direnmesi üzerine başından vurduğu görülüyor.

Yine bir George Floyd vakası! ABD polisi genci başından vurup öldürdü

Görüntülerin ortaya çıkması üzerine Michigan, protesto gösterilerine sahne oldu ve polis şiddetine sosyal medyada yoğun tepki gösterildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Polis şefi Eric Winstrom, suç duyusunda bulunulmadığı sürece Lyoya'yı başından vuran ve ölümüne neden olan polisin kimliğinin açıklanmayacağını bildirdi. Lyoya'yı vuran polisin mevcut yetkilerinin elinden alındığını ve izne çıkarıldığını belirten Winstrom, olaya ilişkin soruşturma yürütüldüğünü ifade etti.

ABD medyasında yer alan haberlerde, Lyoya'ın 2014'te Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden ABD'ye göç ettiği bilgisi yer aldı.

GEORGE FLOYD OLAYI

Minnesota'nın Minneapolis kentinde, polis memuru Derek Chauvin, 25 Mayıs 2020'de, 46 yaşındaki siyahi George Floyd’u dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına aldığı sırada, 9 dakika 29 saniye boyunca diziyle boynuna basarak ülke gündemine damga vurmuştu.

Dakikalarca "nefes alamıyorum" diye yalvaran Floyd, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmış, daha sonra öldüğü açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...