Tgrt Haber
11 Ekim 2021 12:34

ABD polisi felçli siyahi sürücüyü saçından sürükleyerek araçtan çıkardı

ABD polisi ırkçı tutumlarıyla tepki toplarken polislerin vücut kamerasıyla kaydedilen bir görüntü, sosyal medyada eleştirilerin odağı oldu. Dayton kentinde belden aşağısının felçli olduğunu belirten siyahi bir sürücü, aracından saçlarından sürüklenerek çıkarıldı.

ABD polisi felçli siyahi sürücüyü saçından sürükleyerek araçtan çıkardı
abd,,polis,,şiddet,,siyahi,,sürücü,,felç,

ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Dayton kentinde çekildiği öne sürülen görüntüler, sosyal medyada tepki çekti.  Belden aşağısının felçi olduğunu söyleyen Cliffor Owensby adındaki siyahi sürücü, polis şiddetine maruz kaldı.

Polislerin uyuşturucu sorgusu esnasında araçtan inmesini istedikleri Owensby, belden aşağısının tutmadığını belirterek araçtan çıkamayacağını ifade etti. Bu duruma sinirlenen memurlar, Owensby ile aralarında geçen kısa sözlü tartışmanın ardından sürücüyü saçından sürükleyerek yola indirdi.

'GÜVENCEYE ALMAK İÇİN'

Polisin vücut kamerası tarafından kaydedilen o görüntüler, kısa sürede sosyal medyada viral olurken Owensby için destek mesajları yağdı.

Görüntülerin tepki tepki çekmesinin ardından emniyetten yapılan açıklamada, polisin Owensby'yi 'güvenceye almak için' yere indirdiği ve memurların onu kelepçelemek için kollarını arkasından çekmek zorunda kaldığı ifade edildi.

'UYUŞTURUCU TİCARETİYLE BAĞLANTISI OLABİLİR'

Aynı zamanda Owensby'nin aracında bulunan bir çantanın içinden 22 bin 450 dolar nakit para çıktığını belirten yetkililer, bunun uyuşturucu ticareti ile bağlantısı olaileceğini aktarırken Dayton Polis Departmanı, olayın soruşturulduğunu bildirdi.

DYTON POLİSİ İNCELEME ALTINDA

The Post'un haberine göre, Dayton polisinin, beyin felci sebebiyle sağır ve dilsiz olan Jack Runser'ın 2020'deki tutuklanması sırasında yaralandığını ve kötü muamele gördüğünü söyleyerek bakanlığa dava açmasının ardından inceleme altında olduğu biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...