Tgrt Haber

ABD polisinden gençlerin kavgasına ırkçı müdahale

17 Şubat 2022 15:06 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 15:30
Polislerin siyahi gence müdahalesi, bir kez daha ABD'de ırkçı eylemleri gözler önüne serdi.

ABD'de bir alışveriş merkezinde siyahi ve beyaz gençlerin kavgasını ayıran polis, siyahi gence uyguladığı ırkçı davranışlar nedeniyle tepki çekti.

Polislerin siyahi gence müdahalesi, bir kez daha ABD'de ırkçı eylemleri gözler önüne serdi.

New Jersey eyaletindeki bir AVM'de siyahi ve beyaz iki genç sözlü tartışamaya başladı. Beyaz gencin, elini indiren siyahi genç yumruk yiyince ise tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine gelen iki polis, beyaz genci, siyahi gencin üzerinden alıp koltuğun üzerine oturttu, siyahi genci ise ters çevirik sırtına diziyle bastırıp kelepçelediler. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve polise tepkiler çığ gibi büyüdü.

Olay sonrası açıklama yapan New Jersey Valisi Phil Murphy, “Irksal olarak farklı muamelenin ortaya çıkması derinden rahatsız edici” dedi. Bridgewater Kasabası Polis Departmanı, yaşanan olayı üzücü karşıladıklarını ve savcılık tarafından konunun araştırılmasını istediklerini belirtti.

ABD polisinden gençlerin kavgasına ırkçı müdahale

''NEDEN BİR ÇOCUK OTURUP OĞLUMA BAKIYOR, OĞLUM KELEPÇELENİYOR?

Adının Kye olduğu öğrenilen siyahi gencin annesi Ebone, “Bunu söylemekten nefret ediyorum ama bu yarış için değilse başka neden? Diğer çocukla değil de oğlumla uğraşmalarının nedeni ne? Diğer çocuğa değil de oğluma karşı bu kadar saldırgan olmalarını sağlayan şey nedir? Neden diğer çocuk oturuyor ve oğluma bakıyor? Oğlum kelepçeleniyor. Bu mantıklı değil ve beni kızdırıyor” dedi.

ABD polisinden gençlerin kavgasına ırkçı müdahale

''ONA BENDEN ÜSTÜNMÜŞ GİBİ DAVRANDILAR''

Irkçı müdahaleye maruz kalan Kye ise, beyaz gencin başka bir arkadaşına zorbalık yaptığı esnada kendisinin olaya müdahale etmesiyle kavganın başladığını söyleyerek, “Hiçbir muhtemel senaryo bana mantıklı gelmiyor. Polislerin rozetlerinin alınmasını istiyorum. Ona benden üstünmüş gibi davrandıklarını hissettim” diye konuştu.

Somerset County Savcılığı, hem kavgayla hem de polisin müdahalesi ile ilgili soruşturma yürütüldüğünü onayladı. Bridgewater Belediye Başkanı Matthew Moench ise, “Savcının incelemesi tarafsız, nesnel ve kapsamlı olacaktır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...