Tgrt Haber

ABD Rusya'ya karşı caydırıcı silahını sahaya sürüyor! Roketatar sistemi HIMARS sahnede

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
01 Haziran 2022 23:33 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 23:55
ABD, Ukrayna'ya yeni yardım paketini açıkladı.
Joe Biden,Rusya,Ukrayna

Ukrayna'ya silah yardımına devam edeceklerini bildiren ABD, Rusya'yı karşısına almayı sürdürüyor. Rusya, ABD'nin Ukrayna'ya gelişmiş füze sistemi gönderme kararına tepki göstermişti. Joe Biden, yeni askeri yardım paketinde hafif çoklu roketatar sistemi olan HIMARS dahil gelişmiş silahlar olacağını belirtti.

ABD, Ukrayna'ya yeni yardım paketini açıkladı.

ABD, Ukrayna’ya saldırılarını şiddetlendiren Rusya’ya karşı yeni adımlar atıyor. ABD'nin Ukrayna'ya gelişmiş füze sistemleri tedarik etme kararı gündeme gelmişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, silah yardımı konusunda ABD’nin yangına körükle gittiğini söylemişti.

Rusya ile ABD arasındaki gerginliğin seviyesini arttıracak yeni gelişme yaşandı. ABD Başkanı Joe Biden, New York Times’ta kaleme aldığı "ABD'nin Ukrayna'da Yapacakları ve Yapmayacakları" başlıklı makalede bahsettiği Ukrayna’ya gelişmiş roket sistemleri içeren yeni silah yardımı paketini Beyaz Saray tarafından yayınlanan yazılı açıklaması ile resmen duyurdu. Biden, “ABD, Ukraynalı ortaklarımızın yanında olacak ve Ukrayna'ya kendisini savunması için silah ve teçhizat sağlamaya devam edecek” dedi.

HIMARS DEVREDE

Ukrayna’ya yeni güvenlik yardım paketini duyuran Biden, yardım paketinin ABD Kongresi'nde ezici bir çoğunlukla iki partili destekle geçtiğine dikkat çekerek, “ABD Ukrayna'ya Rus saldırılarını püskürtmek için çok etkili bir şekilde kullandıkları silahlardan daha fazlasını sağlamaya devam edebilecek” dedi. Biden, yeni askeri yardım paketinde hafif çoklu roketatar sistemi olan HIMARS dahil gelişmiş silahlar olacağını belirterek, “Ukrayna'nın özgürlük mücadelesini desteklemek için yardım sağlamada dünyaya öncülük etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

80 KM MENZİLİ VAR

ABD tarafından Ukrayna'ya sağlanacak olan yüksek hareket kabiliyetine sahip HIMARS'ın, yaklaşık 80 kilometrelik bir menzile sahip olduğunu biliniyor.

ABD Rusya'ya karşı caydırıcı silahını sahaya sürüyor! Roketatar sistemi HIMARS sahnede

MAKALESİNDE AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Biden "ABD'nin Ukrayna'da Yapacakları ve Yapmayacakları" başlıklı makalesinde, "Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin dediği gibi nihayetinde bu savaş sadece diplomasi yoluyla kesin olarak sona erecek. Her müzakere sahadaki gerçekleri yansıtır. Cephede savaşabilmesi ve müzakere masasında mümkün olan en güçlü pozisyonda olabilmesi için Ukrayna'ya önemli miktarda silah ve mühimmat göndermek için hızla harekete geçtik. Bu yüzden Ukraynalılara, Ukrayna'daki savaş alanındaki kilit hedefleri daha isabetli bir şekilde vurmalarını sağlayacak daha gelişmiş füze sistemleri ve mühimmat sağlamaya karar verdim" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...