Tgrt Haber

ABD sular altında: Halk tahliye edildi

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 May 2024 09:53 - Güncelleme : 05 May 2024 09:55

ABD'nin Texas eyaletindeki aşırı yağışlar nedeniyle nehirler taştı. Houston bölgesi civarında taşkınlardan dolayı mahsur kalan birçok kişinin kurtarıldığı, binlerce ABD vatandaşının da tahliye edildiği belirtildi.

Eyaletin en büyük şehirlerinden Houston civarında 12 nehrin göstergelerinde büyük sel aşamasına ulaştığı ve alarm verdiği kaydedildi.

Eyalette nisan başından beri şiddetli yağmurlar etkili olurken, Meksika Körfezi'nden gelen bir düzine kasırga ve dolu şeklindeki hava olaylarına da şahit olundu.

Eyalet Acil Yönetim Koordinatörü Emmitt Eldridge, Houston’ın kuzeyinde bulunan 200 evin zorunlu olarak tahliye edildiğini belirterek, taşan ve yerleşim yerlerine kadar ilerleyen sudan en az 58 kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini aktardı.

DAHA FAZLASI YOLDA

Eldridge, "Bölgede beklenen ilave yağışlar nedeniyle çok daha fazla su taşmaları görmeyi bekliyoruz." dedi.

Yine Houston’ın kuzeybatısındaki Walker County bölgesinde, yaklaşık 43 ana yolun hala sular altında olduğuna, bazı köprülerin sel sularından oluşan hasar nedeniyle kullanılamadığına işaret edildi.

Houston’ın yaklaşık 100 kilometre kuzeydoğusundaki Polk County'de ise 700 evi sel sularının bastığı aktarılarak, yağmurların sel seviyesini yükseltmeye devam edeceği uyarısı yapıldı.

Binlerce kişinin tahliye edildiği bölgede en az 1000 evin zorunlu tahliye alanı içinde bulunduğu bilgisi de paylaşıldı.

Yetkililer, şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...