Tgrt Haber
14 Temmuz 2022 16:30 - Güncelleme : 14 Temmuz 2022 16:41

ABD ve İsrail'den İran'a karşı ortak nükleer hamlesi! Bildiri imzaladılar

Ortadoğu turunda olan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'de Başbakan Yair Lapid ile görüştü ve iki ülke İran'ın nükleer silahlarını reddetmek üzere ortak bir bildiri imzaladılar.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
ABD ve İsrail'den İran'a karşı ortak nükleer hamlesi! Bildiri imzaladılar
israil,iran,abd,nükleer

ABD Başkanı Joe Biden, Ortadoğu ziyaretinin ilk durağı olan İsrail’de, ülkenin Başbakanı Yair Lapid ile bir araya geldi. Başkan Biden ve Başbakan Lapid, İran’ın nükleer silahlarını reddetmek için ortak bildiri imzaladı. Biden, daha sonra düzenlenen basın toplantısında, “İran'ın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

ABD Başkanı Biden, dün Ortadoğu ziyareti çerçevesinde, Kudüs’te bulunan Yad Vashem Soykırım Anıtı’nı ziyaret ederek, Anma Salonu’ndaki 'Ebedi Alev'i yeniden yakmış ve çelenk bırakmıştı. Biden'ın yarın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmek üzere işgal altındaki Batı Şeria'ya, ardından da Suudi Arabistan'a geçmesi bekleniyor.

ABD ve İsrail'den İran'a karşı ortak nükleer hamlesi! Bildiri imzaladılar

İRAN İÇİN TEHDİTVARİ AÇIKLAMALAR

Joe Biden, İsrail televizyonu Kanal 12'ye yaptığı açıklamalarda İran'ı tehdit etti. Biden, ''İran'ın nükleer silahları olmaması için gerekirse güç kullanırız'' dedi. Nükleer anlaşmayı diriltmekte kararlı olduğunu belirten Biden, ''Şimdiden daha kötü olan bir şey varsa o da nükleer silaha sahip olan İran'' diyerek açıklamalarını sürdürdü.

Eski Başkan Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesini 'büyük bir hata' olarak nitelendiren Biden, "İran nükleer silaha hiç olmadığı kadar yakın" açıklamasını yaptı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...