Tgrt Haber

ABD, Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu: Balistik füze rampası imha edildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Şubat 2024 10:57 - Güncelleme : 22 Şubat 2024 13:32
Fotoğraf: Arşiv
ABD,Yemen,,Savaş

ABD, Yemen’den Kızıldeniz’e doğru fırlatılmaya hazırlanan balistik füzelerin ateşleneceği teçhizatın vurulduğunu açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv

Gazze Şeridi'ni abluka altına alan İsrail'in savaşın ilk gününden bu yana arkasında olan ABD, Yemen'de bulunan Husileri hedef aldı. Yemen’deki Husilere yönelik saldırıları devam ederken ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yeni bir açıklama geldi.

ABD, dün Yemen’den Kızıldeniz’e doğru fırlatılmaya hazırlanan 7 mobil gemi savar Cruise füzesi ile 1 mobil gemi savar balistik füze rampasına 4 saldırı gerçekleştirdi.

İHA DA DÜŞÜRÜLDÜ

Bir İHA’nın da düşürüldüğü belirtilen açıklamada; “CENTCOM kuvvetleri, füzelerin, fırlatıcıların ve İHA’ların Yemen’deki Husilerin kontrolündeki bölgelerden geldiğini tespit etmiş ve bunların ticari gemilere ve bölgedeki ABD Donanması gemilerine yönelik yakın bir tehdit oluşturduğunu belirlemiştir. Bunun üzerine CENTCOM kuvvetleri meşru müdafaa kapsamında füzeleri, rampaları ve İHA’ları vurarak imha etmiştir. Bu eylemler seyrüsefer özgürlüğünü koruyacak ve uluslararası suları ABD Donanması ve ticaret gemileri için daha güvenli ve emniyetli hale getirecektir” ifadelerine yer verildi

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...