Tgrt Haber
14 Nisan 2024 17:33 - Güncelleme : 14 Nisan 2024 17:33

ABD'de 12 basın kuruluşundan ortak bildiri: Biden ve Trump canlı yayında karşı karşıya gelsin

ABD'de 12 basın kuruluşu, ortak bildiriye imza attı. Kuruluşlar, yayınlanan bildiride ABD Başkanı Joe Biden'ı ve eski başkan Donald Trump'ı canlı yayında karşı karşıya gelecekleri münazaralara davet etti.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD'de 12 basın kuruluşundan ortak bildiri: Biden ve Trump canlı yayında karşı karşıya gelsin

ABC, CBS, CNN, Fox, PBS, NBC, NPR ve Associated Press'in (AP) aralarında yer aldığı basın kuruluşları, ortak bir bildiriyle, Biden ve Trump'ı Başkanlık Münazaraları Komisyonu (CPD) tarafından düzenlenecek canlı yayın münazaralarına davet etti.

Canlı yayında yapılan münazaraları "1976'dan bu yana her genel seçimin bir parçası olan zengin bir gelenek" olarak nitelendiren basın kuruluşları, seçim öncesi başkan adaylarının halkın önüne çıkarak ülkenin geleceği hakkında konuşmaları gerektiğini savundu.

Biden ve Trump 2020'de de münazaraya çıkmış, bir başka münazara ise Trump'ın Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine iptal edilmişti.

TELEVİZYON TARTIŞMALARI DEMOKRASİ GELENEĞİNİN BİR PARÇASI

ABD'de, televizyon aracılığıyla geniş kitlelere ulaşan ilk başkanlık tartışması 1960 yılında, Cumhuriyetçi Parti adayı, dönemin ABD Başkan Yardımcısı Richard Nixon ile Demokrat Parti adayı Senatör John F. Kennedy arasında yapıldı.

Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti, 1976'da başkanlık tartışmalarını organize etmek, yayınların formatlarına ve hangi medya kuruluşlarınca yayınlanacağına karar vermek üzere Başkanlık Münazaraları Komisyonu'nu kurdu.

Gelirini bağımsız bağışçılardan ve yayın kuruluşlarından aldığı yayın bedellerinden sağlayan Komisyon, tartışmaların formatını ve genel kurallarını belirliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...