Tgrt Haber
08 Kasım 2021 07:50

ABD'de 20 ay sonra bir ilk: Çifte aşılılara kapılar açılıyor

ABD, Covid-19 salgının nedeniyle getirilen seyahat yasağına son verdi. 20 aylık yasağın ardından çifte aşılı yabancı ziyaretçilerin ülkeye girişine izin verecek.

ABD'de 20 ay sonra bir ilk: Çifte aşılılara kapılar açılıyor
ABD,,aşı,

Eski başkan Donal Trump döneminde Covid-19 salgınının başlaması üzerine ABD sınırlarını kapatarak seyahat yasağı başlatılımıştı. ABD'de 20 aylık seyahat yasağına son verilerek çifte aşılı yabancı ziyaretçilere ülkenin kapıları açıldı. 

BBC Türkçe'nin habere göre, yasak aralarında AB ve İngiltere'nin de bulunduğu 30'dan fazla ülkenin vatandaşlarını etkiliyor, aileleri ayırıyor ve turizme engel oluyordu.

Çit doz aşı yaptıranlar, test olanlar ve temas takibini kabul edenler için kısıtlamaların kalkmasıyla birçok havayolu şirketi ziyaretçi akını bekliyor.

2020 yılının başında virüsün yayılmasını engellemek için ABD yönetimi önce sınırlarını Çinli ziyaretçilere kapatmış, ardından da diğer ülkelere yönelik ksııtlamalar getirmişti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...