Tgrt Haber
13 Ekim 2021 08:59

ABD'de camiye çirkin saldırı! Üstelik ilk saldırı değil

ABD'nin Detroit şehrine bağlı Michigan eyaletinde bir camiye Cuma akşamı yatsı namazından sonra saldırı yapıldı.

ABD'de camiye çirkin saldırı! Üstelik ilk saldırı değil
abd,cami,saldırı

Michigan'ın Rochester Hills'de bulunan Ahmadiyya Müslüman Topluluk Merkezi'ne cuma akşamı yatsı namazından sonra saldırı gerçekleştirildi. Namazın ardından camide bulunan aile ve çocuklar varken düzenlenen saldırıda yaralanan olmazken camiye ait güvenlik kameraları saldırıyı görüntüledi.

Görüntülerde saldırgan kişinin belirlenemeyen bir cisimle ön kapının camlarını kırdığı görüldü. Saldırı sırasında arka tarafta bulunan ailelerin durumu farketmediği belirtilirken saldırının sabah namazı için camiye geri gelindiğinde farkedildiği öğrenildi.

ABD'de camiye çirkin saldırı! Üstelik ilk saldırı değil

Caminin İletişim Yöneticisi Muhammed Ahmad yaptığı açıklamada ''Bu korkutucu bir durum, çocuklar buradaydı” diyerek bölgede genelde kendilerini güvende hissetiklerini ancak yaşanan olayla herkesin ve özellikle çocukların sarsıldığını belirtti.

Ahmad, bugün yaptığı açıklamada da toplum üyelerinin saldırganı affetmeye karar verdiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

''Bizimle konuşabilir ve kendi gözleri ile bu toplumun nasıl barışçıl ve sevgi dolu olduğunu görebilir. Bizim kurallarımız tüm nefrete sevgi ile yaklaşmayı gerektirir. Bu mesajla ona ulaşmak istiyoruz.''

Ahmad, aynı zamanda saldırganın kendi kendine ortaya çıkması halinde cami olarak bir suçlamada bulunmayacaklarını belirtti. Oakland Şerifinden yapılan açıklamada da dedektiflerin suçu araştırdığı duyuruldu.

CAMİYE İLK SALDIRI DEĞİL

Ahmadiyya Cami daha evvel bulunduğu Detroit bölgesinde 1980'lerde saldırya uğrayarak yakılmış, bu sırada bir kişi hayatını kaybetmişti. Michigan’da müslümanlara karşı nefret suçları daha evvel de gerçekleşmişti. Geçtiğimiz ay Flint’de Grand Blanc İslam merkezi ve geçtiğimiz yıl Warren’da bulunan Al İhsaan İslam Merkezi en son saldırıya uğrayan yerler arasında.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...