Tgrt Haber

ABD’de 135 öğretmene cinsel taciz suçlaması

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Fox News
19 May 2022 15:03 - Güncelleme : 19 May 2022 15:30
ABD’de 135 öğretmene cinsel taciz suçlaması
cinsel taciz

ABD’de sadece bu yıl en az 135 öğretmenin ve yardımcısının öğrencilere cinsel tacizden ya da saldırıdan tutuklandığı ortaya çıktı.

ABD’de şok rakamlar. Bu yıl içerisinde en az 135 öğretmenin ve yardımcısının çocuklara cinsel saldırı ya da tacizden tutuklandığı ortaya çıkarıldı. ABD'de çocuk pornografisinden öğrencilere tecavüze kadar çocuklara yönelik cinsel suçlarla ilgili olarak en az 135 öğretmen ve öğretmen yardımcısı tutuklandı. Fox News Digital tarafından hazırlanan bir analiz ile rakamlar ortaya çıktı. Kamuya açıklanmayan tutuklamalar analizde yer almadığından gerçek rakamın daha yüksek olabileceği tahmin ediliyor.

Analiz, 1 Ocak ile 13 Mayıs arasında 41 eyalette en az 135 öğretmen ve yardımcısının tutuklandığını ve bu da günde ortalama bir tutuklama anlamına geldiğini ortaya koydu. Tutuklanan eğitimcilerin büyük çoğunluğunun erkek olduğuna dikkat çekildi.

Amerikan Üniversiteli Kadınlar Derneği (AAUW), 8. sınıftan 11. sınıfa kadar 2064 öğrenci üzerinde yaptığı araştırmada şok rakamlar ortaya çıkmıştı. Araştırmaya göre 10 öğrenciden sekizi okulda, kızların yüzde 83'ü, erkeklerin %78'i, öğrencilerin %38'i öğretmenler veya okul çalışanları tarafından taciz ediliyor.  

Kaynak: Fox News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...