Tgrt Haber
25 Temmuz 2022 15:31 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 15:55

ABD’de yine silahlı saldırı! Bu kez kamp yapan aile katledildi 

ABD’de son zamanlarda silahlı saldırılarla sarsılıyor. Lowa eyaletinde kamp yapan 4 kişilik aile bir silahlı saldırganının kurbanı oldu. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Washington Post
Saldırıdan kurtulan çocuklardan biri koruma altına alındı.
ABD,silahlı saldiri
Saldırıdan kurtulan çocuklardan biri koruma altına alındı.

ABD’de son dönemlerde sıklıkla yaşanan silahlı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Lowa'daki Maquoketa Caves Eyalet Parkında kamp yapan 4 kişilik aile bir saldırgan tarafından silahla öldürüldü, saldırgan ardından kendisi de intihar etti.  Belediye Başkanı, Iowa'daki saldırıda ailesi öldürülen 9 yaşındaki çocuk saldırıdan sağ kurtulmayı başardığını açıkladı. 

ANNE - BABA VE KIZLARI ÖLDÜRÜLDÜ

Lowa Suç Soruşturma Bölümü, kurbanların 42 yaşındaki Tyler ve Sarah Schmidt ve kızları 6 yaşındaki Lula olduğunu açıkladı. Cedar Falls Belediye Başkanı Rob Green, sosyla medya paylaşımında Schmidt'lerin 9 yaşındaki oğlu Arlo'nun "saldırıdan sağ kurtulduğunu ve güvende olduğunu" yazdı.

Lowa Kriminal Soruşturma Bölümü, eyalet adli tabibinin kurbanlara ve Sherwin'e otopsi yapmaya hazır olduğunu söyledi. Dün yapılan açıklamaya göre henüz bir ölüm sebebi tespit edilememişti. Green, Schmidt'lerin ölümlerinin ‘çok yıkıcı’ olduğunu ve 40.000 nüfuslu Cedar Falls'un saldırının gerçekleştiği kamp alanında sürekli ve düzenli olarak yürüyüşler yaptığı belirtildi.

KATİL İLE AİLE ARASINDA BAĞ YOK 

Saldırıdan sağ kurtulan  Arlo Schmidt için bir GoFundMe bağış kampanyası düzenlendi. Pazar öğleden sonra toplamda 125.000 doları aşan 2.500 bağış topladı. Sarah Schmidt'in kuzeni ve bağış kampanyasının organizatörü Beth Shapiro, “Arlo, onu elimizden geldiğince destekleyen ailesi ve arkadaşlarıyla çevrili ve güçlü bir çocuk” dedi.

ÇOCUKLARDAN BİRİ TESADÜFEN KURTULDU

Sarah Schmidt'in erkek kardeşi Adam Morehouse, Associated Press'e ailenin Sherwin ile hiçbir bağlantısı olmadığını ve bunun ‘tamamen rastgele bir eylem’ olduğuna inandığını söyledi. Arlo'nun kamp gezisi sırasında ailesiyle birlikte olduğunu doğrulandığını belirten Morehouse, ancak silahlı saldırının da dahil olduğu saldırı sırasında çocuğun tam olarak nerede olduğunu bilmediğini söyledi.

 

Kaynak: Washington Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...