Tgrt Haber
19 Temmuz 2021 21:19

ABD'deki kanlı Kongre baskınına ilk hapis cezası

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın destekçileri başkent Washington DC’de gerçekleştirdiği kanlı Kongre baskınının üzerinden aylar geçti. Kongre baskınına ilişkin baskına karışmaktan ilk kez bir kişiye hapis cezası verildi.

ABD'deki kanlı Kongre baskınına ilk hapis cezası
Kongre baskını,abd,Donald Trump

Amerika Birleşik Devletleri’nde 6 Ocak’ta eski Başkan Donald Trump taraftarlarınca Kongre’ye baskın düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı baskında polisle çıkan çatışma ve şiddet sonucunda biri polis 5 kişi yaşamını yitirmişti. ABD Temsilciler Meclisi, 6 Ocak'taki Kongre baskınının soruşturulması için özel bir komite kurulmasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Bu gelişmenin ardından kanlı Kongre baskına ilişkin ilk hapis cezası verildi. 38 yaşındaki Paul Hodgkins, "Kongre binasına zorla girerek, Kongre üyelerinin işleyişini engellemek" suçundan çıkarıldığı mahkemede eylemden dolayı pişman olduğunu belirtse de ceza almaktan kurtulamadı. Federal Savcı Randolph Moss, demokrasiye karşı büyük bir saldırı gerçekleştirdiği ancak suçunu kabul ettiği için savcıların istediği 18 ay hapis cezasından indirim yaptığını söyledi. Hodgkins, mahkemece 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

VERİLEN CEZA EMSAL OLDU

Floridalı Hodgkins’e verilen cezanın, 6 Ocak Kongre baskını nedeniyle gözaltına alınıp aynı suçlamadan yargılanmayı bekleyen yaklaşık 230 Trump taraftarı için emsal olabileceği belirtildi. Hodgkins, haziranda savcılarla iş birliği yaparak, Senatoyu basarak seçiciler kurulu oylarının sayımı işlemini engelleme suçlamasını kabul etmişti.

ABD'deki kanlı Kongre baskınına ilk hapis cezası

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...