Tgrt Haber

Dünya bir savaşı daha kaldıramaz! Çanlar çaldı, ABD'den Çin'e gözdağı: Saldırmayın, karşılık veririz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: AA, TGRT Haber
23 May 2022 10:58 - Güncelleme : 23 May 2022 11:21
Dünya bir savaşı daha kaldıramaz! Çanlar çaldı, ABD'den Çin'e gözdağı: Saldırmayın, karşılık veririz
ABD,Çin,Savaş,Tayvan,Saldırı

ABD Başkanı Joe Biden, Çin'i Tayvan'a saldırmaması konusunda çok sert bir dille uyardı. Biden, Çin'in olası bir saldırı durumunda Tayvan'ın korunması için askeri anlamda bütün adımların atılacağını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, bölgeden gelen haberler ve görüntüler savaşın korkunç yüzünü bir kez daha dünyaya gösterdi. Herkesin diken üstünde takip ettiği savaşın bir an önce son bulması için birçok ülke Rusya'ya çağrılarına devam ediyor. Bölgede gerginlik hat safhadayken ABD Başkanı Joe Biden'ın Çin'e yönelik açıklamaları tedirginliğe neden oldu. 

Joe Biden, 'Dörtlü' gruptan oluşan ve Japonya, Hindistan ile Avustralya ülkelerini içeren Asya ziyaretine devam ediyor. Biden, Asya ziyareti kapsamında Güney Kore ve Japonya'ya ziyaretler gerçekleştirdi. Flaş bir açıklama bulunan Biden, Çin'in Tayvan'a saldırması durumunda buna askeri karşılık vereceklerini söyledi.

"ZORLA ALINAMAZ"

Biden açıklamalarında, "Böyle bir taahüt verdik. Tek Çin politikasına katılıyoruyz buna imza attık. Ancan Tayvan'ın zorla alınabileceği fikri uygun değil. Tayvan'ı savunacağız" dedi. Biden ayrıca böyle bir olayın olmamasını ve denenmesini de beklediğini sözlerine ekledi.

ASKERİ YARDIMI SAĞLAMASI GEREKİYOR

ABD'nin kanunen Tayvan'ın kendini savunması için gerekli araçları sağlaması gerekiyor. ABD'nin olası bir Çin saldırısı durumudna Tayvan'ı korumak içi askeri bir müdahalede bulunup bulunmayacağı uzun zamandır merak ediliyordu.

POLİTİKALAR DEĞİŞMEDİ

Biden, Ekim ayında da Tayvan'ı savunma ile ilgili benzer bir açıklamada bulunmuş ve Beyaz Saray sözcüsü de bu konudaki ABD politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını söylemişti.

Kaynak: AA, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...