Tgrt Haber
17 Nisan 2024 17:28 - Güncelleme : 17 Nisan 2024 17:42

ABD'den gerilimi artıracak adım! Keşif uçağı havalandı, anbean takip ettiler

ABD'den Tayvan ve Çin arasında gerilimi artıracak bir adım geldi. ABD'ye ait bir keşif uçağının Çin ile Tayvan arasındaki ihtilaflı Tayvan Boğazı'nda uçtuğu bildirildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD'den gerilimi artıracak adım! Keşif uçağı havalandı, anbean takip ettiler

Çin ve Tayvan arasında uzun yıllardır devam eden gerilim ABD'nin de devreye girmesiyle iyice artmıştı... ABD'nin Tayvan'a yaptığı ziyaretler sonrasında Çin yaptığı tatbikatlarla adeta gövde gösterisi yapmıştı.

Bölgede hala tedirginlik hakimken ABD'den gerilimi artıracak bir adım daha geldi. ABD'nin Pasifik'teki 7. Filosu'nun aktardığı bilgilere göre; yapılan açıklamada, "P-8A Poseidon" tipi keşif uçağının Çin ana karası ile Tayvan arasındaki ihtilaflı Tayvan Boğazı'nda uçtuğu bildirildi.

ABD'den gerilimi artıracak adım! Keşif uçağı havalandırdılar - 1. Resim

Yapılan açıklamanın devamında da "ABD, Tayvan Boğazı'nda uluslararası hukuka uygun olarak hareket ederek tüm ülkelerin seyrüsefer hakları ve özgürlüklerini korumaktadır" ifadelerine yer verildi.

ÇİN JETLERİ ABD UÇAĞININ GEÇİŞİNİ TAKİP ETTİ

Çin Halk Kurtuluş Ordusunun, Tayvan ve çevresinden sorumlu Doğu Cephesi Komutanlığı ise yaptığı açıklamada, Çin savaş jetlerinin, ABD uçağının geçişini takip ettiğini bildirdi.

ABD'den gerilimi artıracak adım! Keşif uçağı havalandırdılar - 2. Resim

DİKKAT ÇEKEN DETAY...

Öte yandan uçuşun, ABD ve Çin savunma bakanlarının, 2022'den bu yana ilk kez dün telefonla görüşmesinin ardından gelmesi dikkati çekti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...