Tgrt Haber

ABD'den İran gemisi hakkında önemli açıklama

05 Mart 2014 20:49
ABD'den İran gemisi hakkında önemli açıklama
abd, israil, iran gemisi, gazze, yardım, silah, roket,

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, İsrail ordusunun Kızıldeniz'de İran'a ait gemiye el koymasının ABD'nin bilgisi ve İsrail ile koordinasyonu dahilinde olduğunu belirtti.

Psaki, günlük basın toplantısında, İsrail'in İran'a ait gemiye el koyması haberlerini doğruladı. Geminin "Gazze'ye roket taşıdığı iddialarına" yanıt vermeyen Psaki, şüpheli geminin yaklaştığının farkına vardıktan sonra, "Beyaz Saray'ın ABD Savunma Bakanlığına, bu geminin izlenmesi ve gerektiğinde tek taraflı adımlar atılmasına hazırlanmak için farklı operasyon seçenekleri geliştirilmesi talimatını" verdiğini belirtti. Sözcü Psaki, ABD'li istihbarat ve askeri servislerin İsrailli meslektaşlarıyla yakın istişare içinde konuyu yürüttüğünü ifade ederek, İsraillilerin bu konuda öncülüğü almak istediğini bildirdi. Psaki, "İran'ın nükleer programına yönelik kaygılarımızı diplomasi yoluyla çözme çabalarına devam etsek de müttefik ve ortaklarımızla birlikte, İran'ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı faaliyetlere desteği karşısında durmayı da sürdüreceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...