Tgrt Haber
09 Ekim 2014 19:23

ABD'den Kobani hakkında yeni açıklama

Kerry Kobani'de yaşananların trajedi olduğunu belirtirken öncelikli amacının hükümetinin IŞİD'e karşı kontrolü ele geçirmesi dedi.

ABD'den Kobani hakkında yeni açıklama
ABD, john kerry, kobani, Amerika haberleri, Amerika,

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den Kobani açıklaması geldi. Açıklamada IŞİD'in Kobani'de ilerleyişinin bir trajedi olduğu vurgulanırken bu ilerlemenin ABD ve müttefiklerinin bölgedeki uzun dönemli stratejisini engelleyemeyeceği belirtildi. Reuters'in haberine göre ABD'nin Boston kentinde gazetecilere konuşan Kerry "Kobani'de olanlar bir trajedi çünkü IŞİD'in şerrini gösteriyor. Ancak koalisyonun stratejisinin ve IŞİD'e vereceği yanıtın tanımı sadece Kobani değil. Koalisyonu oluşturalı birkaç hafta oldu. Koalisyonun öncelikli amacı Irak hükümetinin yeniden kontrolü sağlaması ve tekrar IŞİD'e karşı ilerlemesi için alan sağlamak" diye konuştu. Öte yandan bugün gelen haberlerde IŞİD'in Kobani kentinin üçte birini kontrol ettiği yönünde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...