Tgrt Haber

ABD'den Türkiye'nin Suriye ile normalleşme sinyaline tepki: Karşıyız

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
26 Ağustos 2022 11:05 - Güncelleme : 26 Ağustos 2022 12:06
ABD'den Türkiye'nin Suriye ile normalleşme sinyaline tepki: Karşıyız
ABD,türkiye,suriye,operasyon

Türkiye’nin Suriye ile diyaloğa yeşil ışık yakan açıklamaları gündemdeki yerini korurken ABD yönetiminden dikkat çeken bir açıklama geldi. Suriye’nin kuzeyine olası operasyondan endişe duyulduğu belirtilen ABD açıklamasında, diğer ülkelerin Suriye ile normalleşmesinin desteklenmediği belirtildi.

Suriye'nin kuzeyinde Türk varlığını desteklemeyen ABD, başından bu yana Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlara karşı çıkıyor. Amerika, Suriye'deki terör yapılanmalarına destek veriyor. Hatta zaman zaman kurmaylarını YPG/PKK'lı teröristlerle görüşmelere göndererek iş birliği yapıyor. Öte yandan Türkiye, Suriye yakınlaşması da Amerika'yı rahatsız ediyor.

Son dönemde ise Türkiye, Suriye'ye diyalog mesajları gönderiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna dönüşü yaptığı açıklamada “devletler arasında siyasi diyalog veya diplomasi kesip atılamaz” ifadelerini kullanmıştı.

ABD DIŞİŞLERİ: SURİYE İLE NORMALLEŞMEYE KARŞIYIZ

ABD'den beklenen tepki gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel "diğer ülkelerle normalleşmeyi desteklemiyoruz" açıklaması yaptı.

“ABD, Esad rejimiyle diplomatik ilişkileri güçlendirmeyi amaçlamıyor ve diğer ülkelerin de ilişkileri normalleştirmesini desteklemiyoruz. ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde artan askeri faaliyetlerden derin endişe duymaktadır.”

Amerika omurgasını terör örgütleri PKK/YPG'nin oluşturduğu SDG'ye destek olmaya devam ediyor. Öte yandan ABD’deki Yunan ve Ermeni lobileri de harekete geçti. Yunan lobisi Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’a özel bir mektup göndererek durum güncellemesi istedi. 19 Siyasetçi S-400 haberlerinin ortaya çıkmasından dolayı rahatsız olduklarını da dile getirdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...